Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als ik gescheiden ben?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als ik gescheiden ben?

Gaat u scheiden of is de scheiding al uitgesproken, dan kan een lening helpen uw leven financieel weer op de rit te krijgen. Misschien moet u een nieuwe woning inrichten of heeft u een auto nodig. Bij een scheiding komen niet alleen veel emoties en papierwerk kijken ook op financieel gebied is er veel te regelen. Hoewel u wellicht juist midden in de scheiding extra geld nodig heeft, kunt u pas een lening afsluiten als de scheiding volledig is afgerond.

Wat is uw nieuwe financiële situatie?

Bij de beoordeling van een leningaanvraag bekijkt de bank uw hele financiële situatie. Naast uw inkomen en dienstverband, gaat het dan ook om uw woon- en gezinssituatie en eventuele andere verplichtingen zoals partner- of kinderalimentatie. Pas als uw scheiding volledig is afgerond en ook uw financiën zijn gescheiden kan de bank uw nieuwe financiële situatie beoordelen en wordt duidelijk wat uw leenmogelijkheden zijn.

Uw gezamenlijke lening splitsen, overnemen of aflossen

Tijdens de afhandeling van uw scheiding worden al uw gezamenlijke verplichtingen onder de loep genomen. Heeft u een lening op beide namen, dan moet deze gesplitst, overgenomen of afgelost worden. Ook dit kan pas als de scheiding is uitgesproken. Als uw beider nieuwe financiële situatie bekend is, kan de bank beoordelen of en hoe de lening verdeeld kan worden. Kan de lening niet gesplitst worden of wilt u dat niet, dan moet bekeken worden of uw ex-partner de volledige lening kan overnemen of dat de lening moet worden afgelost.

Afsluiten of oversluiten bij Ambtenarenlening

Is uw scheiding volledig achter de rug, dan kunnen uw leenmogelijkheden opnieuw bekeken worden. Als ambtenaar of semiambtenaar betaalt u de laagste rente bij Ambtenarenlening. Heeft u een lening met uw ex-partner en wilt u deze splitsen of aflossen, dan kunt u de huidige lening ook oversluiten naar Ambtenarenlening. Met uw nieuwe lening kunt u dan de oude lening aflossen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening