Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als ik in scheiding lig?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als ik in scheiding lig?

Hebben u en uw partner besloten te gaan scheiden, dan komt er veel op u af. Een scheiding heeft altijd financiële consequenties. Een lening kan dan extra ruimte geven. U kunt echter pas een lening aanvragen als de scheiding volledig is afgerond.

Nieuwe lening na afronding scheiding

Voor het beoordelen van uw mogelijkheden voor een lening, kijkt de bank naar uw inkomsten en uitgaven. Een scheiding heeft vaak grote financiële gevolgen. Uw financiële plaatje ziet er bovendien na de scheiding vaak een stuk anders uit dan toen u nog getrouwd was. Zolang u nog in scheiding ligt, is het lastig te beoordelen hoe u er na de scheiding voor staat. De bank kan daarom pas na het afronden van de scheiding een goede inschatting maken van uw mogelijkheden voor een lening.

Lening met uw ex-partner

Heeft u al een lening samen met uw aanstaande ex-partner, dan blijft u samen verantwoordelijk voor de totale lening totdat deze volledig is afgelost. Zolang deze lening op twee namen staat, kunt u bovendien geen nieuwe lening afsluiten. In het echtscheidingsconvenant kunnen wel afspraken staan over de verdeling voor het terugbetalen, maar dat betekent niet dat u niet meer aansprakelijk bent voor het deel dat uw ex-partner betaalt. Is de scheiding afgerond, dan kunt u de bank vragen of uw gezamenlijke lening gesplitst kan worden tussen u en uw ex-partner of op een van beide namen gezet kan worden. Dit kan pas als de scheiding rond is, omdat dan pas de nieuwe financiële situatie van u en uw ex-partner duidelijk is. Neemt u de lening over, dan blijft er minder over voor een nieuwe lening.

Bekijk uw mogelijkheden bij Ambtenarenlening

Weten of en hoeveel u kunt lenen na uw scheiding? Als ambtenaar of semiambtenaar leent u tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening. Wij bekijken graag uw mogelijkheden. Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan op ambtenarenlening.nl.

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening