Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als zelfstandig ondernemer?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als zelfstandig ondernemer?

Heeft u een eigen onderneming en wilt u geld lenen voor een consumptief doel, dan kunt u net als een werknemer in loondienst een persoonlijke lening afsluiten. De mogelijkheden voor het afsluiten van een persoonlijke lening als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of directeur-grootaandeelhouder (dga) worden steeds beter.

Het aantal zelfstandigen in Nederland groeit en daarmee neemt ook de behoefte aan persoonlijke leningen voor zelfstandig ondernemers toe. Zo kunt u ook als freelancer of eigenaar van een BV of NV geld lenen voor persoonlijke doeleinden.

Uw inkomen als zelfstandig ondernemer

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening moet er maandelijks voldoende geld binnenkomen om de maandelijkse lasten te kunnen voldoen. Wat de bank als inkomen beschouwt hangt er van af wat voor ondernemer u bent. Zo houdt de bank voor een zzp’er het gemiddelde jaarresultaat van de afgelopen drie jaar aan. Voor een dga bekijkt de bank uw loonstrook en daarnaast uw jaarcijfers van de laatste drie jaar.

Geld lenen voor een privé doel

Een persoonlijke lening is een vorm van consumptief krediet en specifiek bedoeld voor privé doeleinden. Ook als u als ondernemer een persoonlijke lening wilt afsluiten, moet het doel van de lening dus privé zijn. Met een verklaring kunt u het persoonlijke doel van de lening aantonen.

3 jaar actief als ondernemer

Banken hanteren voor het verstrekken van een persoonlijke lening aan zelfstandigen een bestaanstermijn van de eigen onderneming van drie jaar. U kunt dus pas een persoonlijke lening als zzp’er, freelancer of dga afsluiten als uw eigen zaak minimaal drie jaar bestaat. De resultaten van uw eigen bedrijf in de afgelopen drie jaar dienen als graadmeter voor uw leenmogelijkheden.

Wat is uw leenervaring?

Heeft u al eerder een lening gehad of heeft u een lopende lening, dan zijn deze gegevens bekend bij BKR. Deze zogenaamde leenervaring is positief voor uw leningaanvraag. U bent dan als lener bekend en de bank kan beter inschatten hoe u als klant aan uw verplichtingen voldoet. Aan de andere kant, beïnvloedt een lopende lening ook uw nieuwe leenmogelijkheden. Het bedrag van de openstaande lening beperkt uw maximale kredietcapaciteit voor een nieuwe lening. U moet immers de lasten van alle leningen kunnen voldoen. De nieuwe lening moet passen binnen het financiële plaatje.

Ook als zelfstandige lenen bij Ambtenarenlening

Is uw partner ambtenaar en heeft u uw eigen bedrijf, dan sluit u uw persoonlijke lening tegen de laagste rente af bij Ambtenarenlening. Zowel het ondernemersinkomen als het salaris uit loondienst neemt de bank mee in de beoordeling van uw aanvraag. Bent u beide geen ambtenaar, dan kunt u alsnog een vrijblijvende offerte aanvragen. We bekijken graag uw mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening