Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als ZZP’er?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als ZZP’er?

Het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland groeit. Het overgrote deel daarvan, zo’n 75 procent, is werkzaam als zzp’er*. Ook voor deze groep zelfstandigen zijn er mogelijkheden voor het afsluiten van een persoonlijke lening voor consumptieve doeleinden.

Uw inkomen als zzp’er

Bij het afsluiten van een lening kijkt de kredietverstrekker onder andere naar uw inkomsten. Het inkomen van een zzp’er baseert de bank op het gemiddelde jaarresultaat van de afgelopen drie jaar. Om als zelfstandig ondernemer een persoonlijke lening af te kunnen sluiten, moet uw bedrijf dus minimaal drie jaar bestaan. U kunt uw inkomen als zzp’er onder andere aantonen met uw meest recente aangifte inkomstenbelasting en de definitieve aanslag IB van de twee jaar ervoor.

Minimaal drie jaar ondernemer

Om de stabiliteit en kredietwaardigheid van uw eigen bedrijf te controleren, is het voor de bank van belang dat u al enige tijd als ondernemer actief bent. Banken hanteren hiervoor in het algemeen een termijn van drie jaar. Bij de beoordeling van uw aanvraag vraagt de bank om uw bedrijfsresultaat van de afgelopen drie jaar. Het gemiddelde van die drie jaar gebruikt de bank om te bepalen hoeveel u als zzp’er kunt lenen voor een persoonlijke lening.

Lenen voor privé doel

Ook als ondernemer kunt u behoefte hebben aan een lening voor privégebruik. Waar u uw zakelijke activiteiten financiert met een zakelijke lening, biedt een persoonlijke lening uitkomst voor een leendoel in uw privéleven. Het leendoel van een persoonlijke lening moet dus altijd consumptief zijn. De bank kan vragen om het leendoel met bijvoorbeeld een verklaring aan te tonen.

Leenervaring

Bij het beoordelen van uw leningaanvraag bekijkt de bank ook uw gegevens bij BKR. Uiteraard moet uw registratie bij BKR geen negatieve coderingen bevatten. Als u (positief) bekend bent bij BKR is dat juist in uw voordeel. Aan de hand van uw leenervaring kan de bank dan uw leengedrag beoordelen. Het hebben van leerervaring geeft de bank zo een completer beeld van u als klant wat uw aanvraag positief beïnvloedt.

*Wat is een zzp’er?

Een zzp’er is eigenaar van een eigen onderneming. De afkorting zzp staat voor zelfstandige zonder personeel. Als zzp’er heeft u dus geen personeel. Wel kunt u net als een directeur-grootaandeelhouder een BV of NV hebben. In dat geval bent u als zzp’er zowel directeur als grootaandeelhouder van uw eigen onderneming.

Uw lening bij Ambtenarenlening

Bent u ondernemer en is uw partner werkzaam als ambtenaar, dan kunt u samen een persoonlijke lening afsluiten bij Ambtenarenlening. Zowel uw inkomsten als zelfstandige als het inkomen uit loondienst van uw partner wordt in de berekening van uw leenmogelijkheden meegenomen. Ook als u beide geen ambtenaar bent, biedt Ambtenarenlening mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een persoonlijk voorstel.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening