Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen bij een buitenlandse bank?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen bij een buitenlandse bank?

Als u geld wilt lenen wil de bank graag weten wie u bent en wat bijvoorbeeld uw betaalgedrag is. Nederlandse banken kunnen hiervoor onder andere uw gegevens inzien bij BKR. Het kunnen inzien van uw BKR-registratie geeft banken de mogelijkheid uw kredietwaardigheid te beoordelen. Het geeft de bank een goed beeld van uw financiƫle huishouding. Een bank die alleen in het buitenland gevestigd is, heeft geen toegang tot de gegevens van BKR. Deze bank zal er om die reden niet happig op zijn om u geld te lenen. Zij vinden bovendien het risico te groot dat u als buitenlander onvindbaar bent of de lening niet terugbetaalt. Geld lenen bij een buitenlandse bank is daarom niet mogelijk, tenzij de bank ook vestigingen in Nederland heeft.

Geld lenen bij buitenlandse bank in Nederland

U kunt wel geld lenen bij een buitenlandse bank die ook in Nederland gevestigd is. Zo zijn er steeds meer buitenlandse banken die zich in Nederland vestigen via dochterondernemingen om zo hun werkgebied uit te breiden. Deze Nederlandse dochters hebben dezelfde voordelen als Nederlandse banken en hebben bovendien een vergunning van de AFM waarmee zij in Nederland leningen mogen verstrekken. Voorbeelden van buitenlandse banken die actief zijn op de Nederlandse markt zijn Lloyds Bank en Santander.

U kunt dus alleen geld lenen bij een buitenlandse bank die ook in Nederland actief is.

Negatieve BKR omzeilen

Een reden om geld te lenen bij een buitenlandse bank kan een negatieve BKR-notering zijn. Een negatieve BKR-notering maakt geld lenen in Nederland namelijk erg lastig zo niet onmogelijk. Zoals al eerder duidelijk werd is dit juist een reden waarom een buitenlandse bank u geen geld zal lenen. Zij zullen u niet op uw blauwe ogen geloven als u zegt uw leningen altijd netjes betaald te hebben. Uw BKR-notering omzeilen is dus niet mogelijk door aan te kloppen bij een buitenlandse kredietverstrekker.

Rente buitenland vergelijkbaar

Een andere reden waarom mensen geld willen lenen bij een buitenlandse bank is de in hun ogen lagere rente over de grens. De rente bij buitenlandse banken is echter vergelijkbaar met de rente bij Nederlandse banken. Met een goede vergelijking sluit u een lening af tegen de scherpste rente.

Geld lenen tegen de laagste rente

Wilt u geld lenen tegen de laagst mogelijke rente, dan loont het om diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo leent u als ambtenaar tegen de scherpst mogelijke rente bij Ambtenarenlening. U kunt via Ambtenarenlening geld lenen bij zowel Nederlandse banken als bij in Nederland gevestigde buitenlandse banken. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien waar u het goedkoopst uit bent.

 

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening