Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen bij mijn werkgever?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen bij mijn werkgever?

Als u extra geld nodig hebt, kan het aantrekkelijk zijn om geld te lenen van uw werkgever. Uw werkgever kent u en zal, als u samen een goede verstandhouding hebt, vaak bereid zijn u tegemoet te komen. Omdat u niet door de financiële molen hoeft zoals bij het aangaan van een lening bij een bank, kan het een snelle en eenvoudige manier zijn om over meer geld te beschikken. Er zijn echter ook risico’s. We zetten de voor- en nadelen daarom voor u op een rij.

Voordelen geld lenen van uw werkgever

Uw werkgever is geen bank en staat niet onder controle van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij hoeft daarom niet aan strenge voorwaarden te voldoen om u een lening te mogen verstrekken. U hoeft daarom niet uw hele financiële situatie aan te tonen en kunt snel schakelen. U bent bovendien niet afhankelijk van de rentestand bij banken en andere kredietverstrekkers, maar maakt persoonlijke afspraken met uw werkgever over de rente en de manier waarop en de tijd waarbinnen u de lening terugbetaalt.

Nadelen geld lenen van uw werkgever

Een belangrijk nadeel van het lenen van uw werkgever is de afhankelijkheidsrelatie die hierdoor ontstaat. Als werknemer bent u al in grote mate afhankelijk van uw werkgever. Een lening maakt die afhankelijkheid nog groter. Krijgt u een conflict met uw werkgever, dan kan het een stuk minder prettig zijn als u nog een schuld moet terugbetalen. Uw werkgever kan tegen de afspraken in uw loon inhouden om eerder het geld terug te krijgen waardoor u in de financiële problemen komt. Ook als u wel op goede voet bent met elkaar maar u niet in staat bent de lening volgens de afspraken terug te betalen kan het uw professionele relatie schaden en de sfeer op de werkvloer minder prettig maken. Zo kan het ook uw carrièrekansen op een negatieve manier beïnvloeden.

Het feit dat uw werkgever niet onder het toezicht van de AFM staat, betekent dat uw lening ook niet hoeft te worden geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Daardoor telt de lening niet mee in uw totale schuldenlast. Dit kan er toe leiden dat u meer financiële verplichtingen aangaat dan verantwoord is waardoor u onnodig in de financiële problemen kunt komen door zogenaamde overkreditering.

Maak duidelijke afspraken

Kiest u er toch voor om geld te lenen van uw werkgever, maak dan duidelijke schriftelijke afspraken over de voorwaarden van de lening zoals de hoogte van de lening, de te betalen rente en de termijn waarbinnen u de lening terugbetaalt en op welke manier u dat doet. Wees u bewust van de risico’s en maak een goede afweging voor u uw werkgever daadwerkelijk om een lening vraagt.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Leent u liever geld bij een gespecialiseerde kredietverstrekker dan kunt u terecht bij diverse partijen. Zo lenen ambtenaren en semiambtenaren tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening. Wij weten de weg bij de verschillende banken waar we mee samenwerken en regelen uw lening snel en vakkundig. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening