Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen met AOW?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen met AOW?

Of u nu werkzaam bent of al met pensioen, voor het afsluiten van een lening is uw inkomen van groot belang. Daarbij maakt het voor de bank niet uit of dit een inkomen uit  dienstverband of uit pensioen is. Veel belangrijker zijn de hoogte en stabiliteit van het inkomen.

Een stabiel inkomen biedt mogelijkheden

Als u op oudere leeftijd een lening wilt afsluiten, speelt voor de bank uw pensioen een belangrijke rol. Ook als u nog geen AOW of (aanvullend) pensioen ontvangt. Zo’n tien jaar voor uw AOW-leeftijd nemen banken uw pensioeninkomen al mee in de berekening voor een lening. Zo weet de bank dat u de lening ook na pensionering lening kunt blijven betalen en komt u niet onnodig in de problemen. Krijgt u al een AOW-uitkering, dan ziet de bank dit als uw inkomen en bepaalt deze inkomstenbron wat u kunt lenen. Dat zal minder zijn dan toen u nog werkzaam was, maar uw AOW maakt een lening zeker niet onmogelijk, zolang uw inkomsten en lasten ruimte bieden. Voor de bank is het belangrijk dat uw inkomen stabiel is. Uw AOW voldoet aan die voorwaarde.

Let op de leeftijdsgrens

Waar u wel rekening mee moet houden is uw leeftijd. Banken verstrekken leningen tot een maximale leeftijd van 70 of 75 jaar. Daarboven kunt u geen lening meer afsluiten, ook al is uw inkomen ruim voldoende. Dit heeft er mee te maken dat de lening op tijd terugbetaald moet worden. Naar mate u ouder wordt, neemt het risico op overlijden toe. Is de lening nog niet afgelost, dan worden uw nabestaanden geconfronteerd met de restschuld. Dit willen u en de bank graag voorkomen. Sluit u een lening af voor u de maximale leeftijd heeft bereikt, dan heeft u een beperkte tijd om de lening terug te betalen. Dit kan tot een lager maximaal leenbedrag en hogere maandlasten leiden.

Uw mogelijkheden bij Ambtenarenlening

Ambtenaren en semiambtenaren met of zonder AOW kunnen tegen de laagste rente een lening afsluiten bij Ambtenarenlening. De banken waar Ambtenarenlening mee samenwerkt nemen uw AOW en ABP pensioen gewoon mee. Met een vrijblijvende offerte weet u direct wat er mogelijk is.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening