Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen met een DUO lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen met een DUO lening?

Bij het aangaan van een lening beoordeelt de bank uw volledige financiële situatie en maakt op basis hiervan een berekening. Alle leningen op uw naam tellen mee voor het bepalen van uw leencapaciteit. Heeft u al een of meer leningen lopen, dan heeft dat invloed op wat u nog kunt lenen. Er moet immers genoeg overblijven om aan al uw financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Studieschuld niet bekend bij BKR

Alle leningen die u afsluit worden geregistreerd bij BKR. Dit geldt dus voor bijvoorbeeld uw hypotheek en persoonlijke lening, maar ook voor andere kredieten op uw naam zoals een telefoonabonnement met telefoon. Een uitzondering geldt voor een studieschuld bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Deze lening wordt niet bij BKR geregistreerd. Dat heeft de overheid zo besloten. Een DUO lening is dan ook niet bekend bij BKR en kan daardoor ook niet door kredietaanbieders worden gecheckt.

Studieschuld melden is verplicht

U zou kunnen denken dat een DUO lening gunstig is voor het afsluiten van een lening, omdat deze lening niet bekend is en daardoor geen invloed heeft op uw leenmogelijkheden. U bent echter verplicht om deze schuld te melden bij de kredietaanbieder. Ook deze lening heeft immers invloed op uw financiële situatie. Hiervoor vraagt u de gegevens van uw lening op bij DUO en levert dit aan bij de bank. Het verzwijgen van een studieschuld is strafbaar. U loopt daarmee namelijk het risico dat uw financiële verplichtingen met de nieuwe lening hoger worden dan u kunt betalen. Hierdoor kunt u in betalingsproblemen komen. U doet er daarom verstandig aan uw studieschuld netjes te melden om problemen te voorkomen.

DUO lening telt minder zwaar mee

Wat wel gunstig is, is dat een studieschuld voor de bank minder zwaar meetelt dan uw lening voor bijvoorbeeld een auto of verbouwing. In die zin is een lening bij DUO positiever voor het aanvragen van een nieuwe persoonlijke lening of hypotheek.

Uw leenmogelijkheden bij Ambtenarenlening

Heeft u een lening bij DUO en wilt u weten of u een persoonlijke lening kunt afsluiten? Ambtenarenlening bekijkt graag uw mogelijkheden. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen een werkdag uw persoonlijke opties.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening