Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen met vervroegd of pre-pensioen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen met vervroegd of pre-pensioen?

Bij het afsluiten van een lening is het inkomen een belangrijke factor voor het bepalen of en hoeveel u kunt lenen. Ook het soort inkomen speelt daarbij een rol. Zo is het makkelijker om geld te lenen met een vast contract dan met een tijdelijke baan. Bent u met vervroegd of pre-pensioen, dan speelt ook uw leeftijd mee.

Wat is uw inkomen?

Kredietverstrekkers beoordelen een leningaanvraag aan de hand van verschillende factoren zoals uw inkomen, leeftijd, woon- en gezinssituatie. Bent u eerder gestopt met werken, dan bestaat uw inkomen uit een vervroegd of pre-pensioen. Kredietverstrekkers gebruiken dan dit inkomen voor de beoordeling van uw aanvraag voor een lening. Is uw pensioeninkomen toereikend, dan is een lening zeker mogelijk. Omdat u binnen enkele jaren met pensioen gaat, houdt de kredietverstrekker ook alvast rekening met dit toekomstige inkomen. Dat geldt ook voor werkenden die kort voor hun pensioenleeftijd zitten.

Wat is uw leeftijd?

Naast uw inkomen is ook uw leeftijd van belang voor het aangaan van een lening. Kredietverleners bieden leningen aan tot een bepaalde leeftijd, meestal 75 jaar. Bent u met vervroegd of pre-pensioen dan hoeft uw leeftijd geen probleem te zijn voor het afsluiten van de lening, maar uw leeftijd kan wel invloed hebben op de looptijd.

Kunt u de lening op tijd terugbetalen?

Naarmate u ouder wordt, neemt voor kredietverstrekkers ook het risico toe dat u voor de einddatum van de lening overlijdt. Zij kunnen daarom een grens stellen aan de maximale looptijd. Bij veel kredietverstrekkers betekent dat dat u de lening binnen een bepaalde periode afgelost moet hebben. Hoe ouder u bent, hoe sneller de lening afgelost moet worden en hoe hoger uw maandlasten om dat te realiseren.

Gepensioneerd ambtenaar?

Bent u gepensioneerd ambtenaar of semiambtenaar, dan kunt u uw lening tegen de laagste rente onderbrengen bij Ambtenarenlening. Met een vrijblijvende offerte weet u gelijk waar u aan toe bent.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening