Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen op basis van huurinkomsten?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen op basis van huurinkomsten?

Heeft u een of meerdere woningen in de verhuur, dan kan dit een mooi bedrag aan (extra) inkomsten opleveren. Deze inkomsten verruimen uw financiƫle mogelijkheden, maar vergroten niet uw mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Geldverstrekkers nemen huurinkomsten namelijk niet mee bij de berekening wat u maximaal kunt lenen. Uw inkomen uit loondienst, pensioen of een eigen onderneming biedt wel kansen.

Huurinkomsten vormen geen stabiel inkomen

Bij de beoordeling van een leningaanvraag kijken kredietverstrekkers onder andere naar uw inkomsten en uitgaven. Naast bijvoorbeeld uw woon- en gezinssituatie, vormt uw inkomen een belangrijk onderdeel in de berekening hoeveel u maximaal kunt lenen. Stabiliteit en betrouwbaarheid spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe stabieler uw situatie, hoe groter de kans dat u een lening kunt afsluiten. Daardoor heeft iemand met een vaste baan en een koophuis over het algemeen een voor de bank gunstiger profiel dan iemand met een tijdelijk contract in een huurwoning. Komt uw inkomen grotendeels uit de verhuur van woningen, dan ziet de bank dit niet als een stabiel inkomen. Een huurder kan namelijk vertrekken waardoor de woning leeg komt te staan en uw inkomsten verdwijnen. Daarnaast moet u als verhuurder de woning onderhouden en verzekeren. Dit brengt kosten met zich mee die niet altijd voorzien zijn en ten koste gaan van uw huuropbrengsten. Een vast inkomen uit loondienst geeft de bank dan ook veel meer zekerheid en beperkt daarmee het risico dat u de lening niet of niet op tijd kunt terugbetalen.

Geld lenen op basis van andere inkomsten

Ontvangt u naast de opbrengsten uit een woning die u verhuurt nog andere inkomsten, zoals loon uit een vaste baan of heeft uw partner een vast inkomen uit loondienst, dan tellen deze inkomsten wel mee. U kunt dan alsnog een lening afsluiten op basis van dit inkomen.

Heeft u naast uw huurinkomsten ook een inkomen uit een vaste baan of eigen onderneming en wilt u weten wat uw leenmogelijkheden zijn? Ambtenarenlening bekijkt het graag voor u na aanvraag van een vrijblijvende offerte.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening