Let op! Geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Om gratis een offerte te ontvangen, klik hier.

Kan ik geld lenen zonder mijn partner?

Als u een partner heeft, kunt u alleen samen een lening afsluiten. Het maakt hiervoor niet uit of u samenwoont, getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. Geld lenen zonder toestemming van uw partner is dan ook helaas niet mogelijk.

Samen verantwoordelijk

Bij het afsluiten van een lening wil de bank onder meer weten of u alleenstaand bent of samenwoont/getrouwd bent. Deze informatie is voor de bank van belang, omdat u als partners samen verantwoordelijk bent voor financiële verplichtingen. Daarom kunt u als partners alleen een lening op twee namen afsluiten waar u beide voor moet tekenen. Zou u zonder medeweten van uw partner een lening kunnen afsluiten, dan kan de bank bij uw partner aankloppen als u niet meer aan uw financiële verplichtingen voldoet of als u overlijdt. Weet uw partner niets van de lening, dan komt deze op die manier voor zeer onaangename verrassingen te staan. Een lening afsluiten samen met uw partner biedt dan ook bescherming aan zowel u als uw partner.

Sluit u toch alleen een lening af, dan is deze lening onwettig en kan uw partner de leenovereenkomst laten ontbinden.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Wilt u als ambtenaar of semiambtenaar geld lenen, dan doet u dat het voordeligst bij Ambtenarenlening. Als (semi)ambtenaar komt u namelijk in aanmerking voor de laagste rente van Nederland. Een vrijblijvende offerte geeft u gelijk inzicht in de mogelijkheden.