Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik mijn lening bij Lender & Spender verhogen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik mijn lening bij Lender & Spender verhogen?

Als u meer geld nodig heeft dan uw bestaande lening bij Lender & Spender, kunt u ervoor kiezen deze lening over te sluiten naar een hogere lening of een tweede lening af te sluiten. U kunt een persoonlijke lening namelijk niet verhogen.

Het verhogen van een lening betekent in de praktijk dat u een nieuwe lening afsluit. Deze lening kan de huidige lening vervangen of naast de huidige lening bestaan. Welke optie het gunstigst is, hangt af van uw persoonlijke situatie en de huidige markt.

Een hogere lening afsluiten

Uw bestaande lening oversluiten naar één hogere lening is overzichtelijker dan meerdere leningen naast elkaar en kan dan ook een aantrekkelijke keuze zijn als u meer geld nodig heeft. Of het ook de beste keuze is hangt af van uw financiële situatie en de rentestand. Over het algemeen kunt u meer lenen als u naast een goed salaris, een eigen woning heeft, samenwoont of getrouwd bent en goed bekend staat bij BKR. Uw persoonlijke situatie bepaalt ook welke rente de bank u aan kan bieden. Hoe lager de bank het risico inschat, hoe lager de rente die u hoeft te betalen. Daarnaast speelt het leenbedrag een rol. Banken werken met rentestaffels. Dat betekent dat u minder rente betaalt bij een hoger leenbedrag. Een kleine lening is in verhouding dus duurder dan een hoge lening. De rente wordt natuurlijk ook bepaald door de huidige markt. Valt de rente voor een nieuwe lening lager uit dan de rente op uw Lender & Spender lening, dan is het oversluiten van uw Lender & Spender lening naar een nieuwe lening een slimme keuze. Andersom kan natuurlijk ook: de rente op de nieuwe lening is hoger dan op uw lening bij Lender & Spender. Dan bent u wellicht goedkoper uit als u uw huidige lening door laat lopen en voor het extra benodigde geld een tweede lening afsluit.

Een tweede lening afsluiten

Wilt u uw lening bij Lender & Spender door laten lopen, maar is deze lening niet voldoende voor het realiseren van uw wensen, dan kunt u de mogelijkheden voor een tweede lening laten onderzoeken. U heeft dan twee leningen met ieder een eigen leenbedrag, rente en looptijd. Deze optie is logisch als u al een gunstige lening heeft lopen en de rente inmiddels gestegen is. Door uw lening door te laten lopen, behoudt u de lage rente en betaalt u alleen over het bedrag dat u extra wilt lenen een hogere rente. Daalt de rente in de toekomst weer, dan kunt u altijd overwegen beide leningen alsnog over te sluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente. Een tweede lening is dan ook een logische keuze bij een gestegen rente.

Bekijk vrijblijvend de mogelijkheden bij Ambtenarenlening

Wilt u meer geld lenen, onderzoek dan altijd de opties van één hogere lening of een nieuwe lening naast uw huidige lening en weeg af wat voor u het voordeligst is. Als ambtenaar kunt u tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en wij bekijken graag de mogelijkheden voor u.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening