Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik mijn lening bij Nationale-Nederlanden verhogen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik mijn lening bij Nationale-Nederlanden verhogen?

Als u al een bestaande lening heeft bij Nationale-Nederlanden en deze niet meer voldoende ruimte biedt voor uw wensen, kunt u twee dingen doen: uw huidige lening oversluiten naar een hogere lening of een tweede lening afsluiten naast uw huidige lening. Een lening verhogen is helaas niet mogelijk.

Sinds 8 maart 2023 kunt u bij Nationale-Nederlanden geen nieuwe lening afsluiten. Een tweede lening afsluiten of de lening oversluiten is dus bij Nationale-Nederlanden niet meer mogelijk.

Waarom u uw lening niet kunt verhogen

Wanneer u meer geld nodig heeft dan uw huidige lening biedt, is het begrijpelijk dat u deze wilt verhogen. Zo simpel werkt dat echter niet. Banken zien een verhoging als een nieuwe lening. De situatie kan immers helemaal anders zijn dan toen u uw huidige lening afsloot. De bank bekijkt daarom opnieuw uw situatie en beoordeelt op basis van onder andere uw inkomen en woonsituatie wat uw mogelijkheden zijn. Ook heeft u te maken met de rente die op het moment van afsluiten geldt. Deze kan lager of hoger zijn dan de rente die u nu betaalt. U kunt dus niet zomaar een bedrag bij uw huidige lening opdoen tegen dezelfde oude condities.

Oversluiten of een tweede lening?

Om toch meer te kunnen lenen kunt u dus kiezen voor het oversluiten van uw huidige lening of nog een lening afsluiten naast de al lopende lening. Welke keuze u hierin maakt, hangt sterk af van de rente. Betaalt u nu een lage rente en is de rente inmiddels flink opgelopen, dan is het niet verstandig uw oude lening over te sluiten. U betaalt dan immers over de volledige nieuwe lening de nieuwe hogere rente. Liever zou u de huidige lening tegen de oude rente aanhouden en voor het bedrag dat u extra nodig heeft een tweede lening afsluiten. U betaalt hier dan weliswaar meer rente over, maar dat weegt niet op tegen de hogere lasten die u zou hebben als u zowel uw huidige lening als het extra geld tegen deze hoge rente zou financieren. Is de rente echter gedaald ten opzichte van uw huidige lening, dan is het slim om de oude lening volledig over te sluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente. De lasten van uw huidige lening worden dan ook lager. Zo kunt u wellicht meer lenen ondanks dat uw maandlasten nauwelijks stijgen.

Oversluiten kost u niets

Goed om te weten: u mag een persoonlijke lening altijd tussentijds oversluiten, zonder dat u hiervoor een boete of andere kosten moet betalen. Daalt de rente, dan is het dus sowieso verstandig uw lening weer eens onder de loep te nemen om te kijken of het goedkoper kan.

U leent goedkoper bij Ambtenarenlening

Wilt u meer lenen of uw lening oversluiten en bent u werkzaam in de publieke sector? Ambtenaren en semiambtenaren betalen bij Ambtenarenlening de laagste rente op een persoonlijke lening. Grote kans dat ook uw lening bij Nationale-Nederlanden goedkoper kan. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan op ambtenarenlening.nl.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening