Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik mijn persoonlijke lening verhogen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik mijn persoonlijke lening verhogen?

U kunt een bestaande persoonlijke lening niet verhogen. Wat wel kan is een nieuwe lening afsluiten. U heeft daarbij de keuze tussen het oversluiten van uw bestaande lening naar een nieuwe lening met een hoger leenbedrag of het afsluiten van een tweede lening naast de al bestaande lening.

Waarom kan ik mijn lening niet verhogen?

De bank ziet een verhoging als een nieuwe lening. Uw gegevens moeten opnieuw beoordeeld worden op basis van uw huidige situatie. Daarin kunnen in de loop der tijd dingen veranderd zijn die invloed hebben op uw mogelijkheden voor een lening. Daarnaast kan ook de rente veranderd zijn ten opzichte van uw oude lening. Een lening verhogen door er een bedrag bij te doen tegen dezelfde condities is simpelweg niet mogelijk.

Kiest u voor oversluiten of een nieuwe lening?

Een lening oversluiten betekent eenvoudig gezegd dat u een nieuwe lening afsluit waarmee u de oude lening aflost. Vervolgens lost u de nieuwe lening af tegen de nieuwe rente en overige voorwaarden. Dit is een aantrekkelijke mogelijkheid als u een lening heeft met een relatief hoge rente. Is de rente flink gedaald en kunt u goedkoper lenen, dan bent u een dief van uw eigen portemonnee als u niet kiest voor een nieuwe goedkopere lening. Wel moet uw situatie het toelaten om de lening over te sluiten tegen de gunstigere rente. Daarbij spelen onder andere uw inkomen, dienstverband, woon- en gezinssituatie een belangrijke rol. Bent u onlangs van baan veranderd en van een vaste baan naar een tijdelijk contract gegaan, dan is het afsluiten van een nieuwe lening een stuk lastiger dan in de oude situatie. Ook een tweede lening zal dan minder eenvoudig zijn. Uw huidige lening kunt u behouden tot uw situatie verandert en u wel in aanmerking komt voor een nieuwe lening.

Biedt uw situatie mogelijkheden voor een nieuwe lening, dan is de afweging tussen oversluiten of een tweede lening vooral afhankelijk van de actuele rente. Een tweede lening is vooral aantrekkelijk als de huidige rente hoger is dan op uw oude lening. Kiest u voor oversluiten, dan gaat u over de volledige lening de nieuwe hogere rente betalen. Daarmee bent u natuurlijk een stuk duurder uit dan wanneer u maar een klein deel tegen de hogere rente hoeft te financieren. Is de rente juist gedaald, dan bent u met een nieuwe hogere lening goedkoper uit en is oversluiten de verstandigste keuze.

Bekijk uw mogelijkheden bij Ambtenarenlening

U kunt uw mogelijkheden altijd vrijblijvend laten bekijken. Als ambtenaar of semiambtenaar betaalt u de laagste rente bij Ambtenarenlening. Met onze vrijblijvende offerte weet u binnen één werkdag

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening