Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik mijn private leasecontract opzeggen als ik ga scheiden?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik mijn private leasecontract opzeggen als ik ga scheiden?

Het tussentijds opzeggen van een private leasecontract kan altijd, maar hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Anders dan bij overlijden, zijn een scheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap bij veel leasemaatschappijen geen reden om kosteloos het leasecontract te beëindigen. U kunt bij een echtscheiding dus wel van het leasecontract af, maar hou er rekening mee dat u nog wel een afkoopsom moet betalen.

Check, voordat u besluit het leasecontract te beëindigen, hoe uw leasemaatschappij omgaat met tussentijds beëindigen van het leasecontract. Kunt u niet kosteloos opzeggen, vergelijk dan het bedrag van de nog resterende termijnen met de afkoopsom die de leasemaatschappij u bij opzegging in rekening brengt. Bij tussentijds opzeggen betaalt u vaak tussen de 35 en 50 procent van de totale resterende kosten. Heeft u een auto nodig voor uw werk, dan kan het voordeliger zijn het leasecontract door te laten lopen tot de einddatum van het contract dan het contract op te zeggen en een auto te kopen. Uiteraard moet uw financiële situatie het wel toelaten om het leasecontract door te laten lopen.

Contract op één of twee namen

In tegenstelling tot een lening of hypotheek hoeft een private leasecontract niet op twee namen gezet te worden. U kunt dus, ook als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, een leasecontract afsluiten op alleen uw naam. Uw partner is dan verder niet bij het private leasecontract betrokken. Ook bij een scheiding zijn de financiële gevolgen van het contract dan alleen voor u.

Heeft u het leasecontract destijds op twee namen afgesloten, dan kan het contract bij echtscheiding op één naam worden gezet mits dit past in het financiële plaatje van de overblijvende contractant. Lukt dat niet en moet u het contract stoppen, dan bent u samen verantwoordelijk voor de betaling van de afkoopsom.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening