Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik private leasen als ik zzp’er ben?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik private leasen als ik zzp’er ben?

Wilt u als zzp’er een auto leasen dan kunt u kiezen voor zakelijke lease of private lease. Voor de inkomstenbelasting is zakelijk leasen aantrekkelijk, omdat u dan een gedeelte van uw kosten kunt aftrekken. Wanneer u als zzp’er veel op de weg bent kan dit dan ook een interessante mogelijkheid zijn. Een andere optie is private lease.

Private leasen als zzp’er

Een nadeel aan zakelijk leasen is dat u voor elke kilometer die u privé rijdt extra moet betalen. Dit kan op jaarbasis sterk oplopen. Rijdt u niet dagelijks voor uw eigen bedrijf, dan kan private lease een aantrekkelijk alternatief zijn. Als zzp’er kunt u gewoon private leasen en in de meeste gevallen kunt u zelfs 0,19 cent van de zakelijk gereden kilometers opgeven bij de Belastingdienst. Daarvoor is het belangrijk om goed bij te houden hoeveel kilometer u rijdt voor uw eigen bedrijf en welke kilometers privé zijn geweest.

Private leasen en BKR

Een nadeel van private leasen als zzp’er is dat het leasecontract wordt geregistreerd bij BKR. Hierdoor kan lenen voor een hypotheek lastiger worden. Vaak worden aan een zzp’er al strenge voorwaarden gesteld en een private leasecontract kan dit nog lastiger maken. Denk er daarom goed over na of u een auto wilt leasen en of u dit privé of zakelijk doet.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening