Let op! Geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Om gratis een offerte te ontvangen, klik hier.

Kan ik zelf een lening afsluiten?

Het aanvragen van een lening wordt steeds eenvoudiger. U kunt dit tegenwoordig bij steeds meer kredietverstrekkers zelf online regelen. Door het invullen van een aantal relevante gegevens zoals uw geboortedatum, inkomen, woonlasten en gezinssituatie kan de bank al een eerste indicatie afgeven van uw leenmogelijkheden.

Op basis van uw ingevulde gegevens ontvangt u een offerte met daarop de rente en het bedrag dat u kunt lenen. Wilt u de lening afsluiten, dan vraagt de bank alle relevante gegevens bij u op en kan een definitieve rente en leenbedrag worden bepaald. Komen uw aangeleverde gegevens overeen met wat u heeft ingevuld, dan zal de offerte ook overeenkomen met de leenovereenkomst.

Verantwoord lenen

Een lening afsluiten is wel wat anders dan er een aanvragen. Door steeds strengere wet- en regelgeving moeten banken hun eisen aanscherpen en wordt het lastiger om een lening af te sluiten. De bank moet diverse gegevens controleren voor ze u een lening mag verstrekken. Deze wet- en regelgeving is ervoor bedoeld u als consument te beschermen tegen onverantwoord lenen. Zo weet u zeker dat u met uw lening niet onnodig in de problemen komt.

Een lening afsluiten via Ambtenarenlening

(Semi)ambtenaren kunnen eenvoudig een lening afsluiten bij Ambtenarenlening. Deze onafhankelijke tussenpersoon bekijkt op basis van uw gegevens welke lening bij welke kredietverstrekker het beste bij u past. Op basis van uw gegevens ontvangt u een vrijblijvende offerte en beslist u zelf welke lening u wilt afsluiten. Vervolgens regelt Ambtenarenlening de verdere afhandeling met de kredietverstrekker. Omdat Ambtenarenlening onafhankelijk is, zit u niet aan een bepaalde kredietverstrekker vast.