Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Krijg ik een lagere rente als ik een onderpand heb?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Krijg ik een lagere rente als ik een onderpand heb?

Bij een hypotheek is uw woning het onderpand voor de lening. Dat betekent dat de bank in het ergste geval beslag kan leggen op uw woning als u uw hypotheek niet meer kunt betalen. De woning geeft de bank daarmee een stukje zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Daardoor kan de bank u een lagere rente bieden.

Bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet is er geen onderpand. Daarom is de rente op een persoonlijke lening of doorlopend krediet hoger dan op een hypotheek. Er is namelijk geen onderpand, zoals de woning bij van een hypotheek, die de bank kan verkopen als u de lening niet terugbetaalt. De bank loopt daardoor een groter risico en dekt dat af met een hogere rente.

Wilt u toch een lagere rente, dan loont het om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Zo krijgen ambtenaren de laagste rente bij Ambtenarenlening.

Boetevrij aflossen

Heeft u ergens anders een goedkopere lening gezien, dan mag u uw oude lening altijd boetevrij aflossen en kosteloos oversluiten. Banken mogen hiervoor, behalve bij een hypotheek, geen boeterente of andere kosten in rekening brengen. Alleen hele oude leningen kunnen nog een boeteclausule bevatten. Bekijk daarom altijd eerst de voorwaarden voor u extra aflost.

Hoe wordt de rente bepaald?

De rente die u betaalt hangt af van verschillende factoren. Op basis van onder meer eventuele eerdere leningen op uw naam, uw leeftijd, woonsituatie, inkomen, dienstverband en het gewenste leenbedrag, maakt de bank een risicoprofiel en wordt uw rente bepaald. Het risicoprofiel van ambtenaren is het meest gunstig. Daarom betalen ambtenaren de laagste rente. Zij kunnen hiervoor terecht bij Ambtenarenlening.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan profiteert u van de laagste rente bij Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening