Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Krijg ik geld terug als ik minder kilometers rijd met mijn leaseauto dan is afgesproken?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Krijg ik geld terug als ik minder kilometers rijd met mijn leaseauto dan is afgesproken?

Wanneer u een contract afsluit voor het leasen van een auto, spreekt u ook af hoeveel kilometer u per maand met de auto mag rijden. Dit aantal wordt in het leasecontract vastgelegd. Hier is de maandelijkse prijs immers grotendeels op gebaseerd. Rijdt u meer dan de afgesproken kilometers, dan moet u bijbetalen.

Bedenk vooraf goed hoeveel kilometer u denkt te gaan rijden en bekijk de voorwaarden van de leasemaatschappij bij meer kilometers. De voorwaarden kunnen namelijk grote invloed hebben op hoeveel u betaalt wanneer u te veel kilometers rijdt, maar ook of en hoeveel u terugkrijgt wanneer u onder het afgesproken aantal kilometers blijft.

Veranderende situatie, minder kilometers dan gepland

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat uw situatie verandert terwijl uw leasecontract nog loopt. Wellicht verhuist u en hoeft u minder kilometers te rijden naar het werk. Rijdt u hierdoor minder kilometers dan afgesproken in het leasecontract, dan is de leasemaatschappij niet verplicht de overige kilometers terug te betalen. Bekijk goed in de algemene voorwaarden hoe uw leasemaatschappij hiermee omgaat en maak zo nodig van te voren afspraken met de leasemaatschappij.

Meer kilometers

Het kan ook zijn dat u ineens meer moet reizen. Het is belangrijk hier op voorbereid te zijn. Gaat u maandelijks meer kilometers rijden, houd dan goed bij of u niet over de limiet heen gaat. Mocht dit wel zo zijn, dan kan het verstandig zijn de kilometers in het contract te verhogen. De leasemaatschappij kan hier extra kosten voor in rekening brengen. Bekijk ook in de voorwaarden wat de prijs per kilometer extra is en weeg dit goed tegen elkaar af.

Stel dat u in een jaar teveel heeft gereden en in het volgende te weinig, dan kunt u de leasemaatschappij vragen om deze kosten tegen elkaar af te strepen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening