Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Lenen of sparen. Wat moet ik doen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Lenen of sparen. Wat moet ik doen?

U wilt een grote investering doen, maar heeft niet het benodigde geld op uw rekening. Nu staat u voor een belangrijke keuze: sluit u een lening af of spaart u het geld dat u nodig heeft liever zelf? Beide hebben hun voor- en nadelen.

Het voordeel van geld lenen

Het belangrijkste voordeel van het afsluiten van een lening, is dat u het geld dat u nodig heeft direct ontvangt. U hoeft niet te wachten tot u voldoende geld gespaard heeft voor uw investering, maar kunt uw geld morgen al uitgeven.

Stel, u heeft een nieuwe baan en kunt uw nieuwe werk alleen bereiken met de auto. U heeft echter geen eigen auto en onvoldoende financiële middelen om er een aan te schaffen. Dan kiest u ervoor een lening af te sluiten.

Spaart u het geld voor uw nieuwe auto, dan bent u maanden tot misschien wel jaren bezig. Dit is niet handig, want u heeft uw auto al op de korte termijn nodig. In dit soort situaties is het dan ook aantrekkelijker om geld te lenen.

Het voordeel van geld sparen

Het belangrijkste voordeel van sparen, is dat dit geen geld kost. Sluit u een lening af, dan moet u altijd rente betalen. Sommige leningen hebben een vrij lage rente, maar bij veel kredieten lopen de rentekosten al snel op. Spaart u geld, dan betaalt u geen rente. Sterker nog, u ontvangt ieder jaar een klein bedrag extra aan spaarrente.

Als u geen haast heeft met uw investering, is het financieel aantrekkelijker om het geld zelf te sparen. Sluit u een lening af, dan bent u altijd duurder uit. En als u het geld eigenlijk niet direct nodig heeft, is dit onnodig.

Lenen of sparen? Stel uzelf deze vragen

Weet u nog steeds niet of u geld wilt lenen of toch liever wilt sparen? Stel uzelf dan de volgende vragen:

  • Hoe dringend heb ik het geld nodig?
  • Hoe duur is een lening? Ben ik bereid deze extra kosten te betalen?
  • Kan ik een eventuele lening in de nabije toekomst terugbetalen?
  • Zijn er andere omstandigheden die mijn financiële situatie gaan beïnvloeden?

Door uzelf deze vragen te stellen, komt u er vanzelf achter wat beter bij u past. Nu kunt u direct een lening afsluiten of meteen beginnen met sparen. Succes!

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Heeft u besloten een lening af te willen sluiten, dan loont het om verschillende leningen en kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Ambtenaren en semiambtenaren kunnen het goedkoopst geld lenen bij Ambtenarenlening. Een vrijblijvende offerte geeft u inzicht in uw leenmogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening