Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Lening omzetten tegen een lagere rente
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Lening omzetten tegen een lagere rente

Heeft u in het verleden een lening afgesloten tegen een hoge rente en wilt u weten of dit goedkoper kan? De afgelopen jaren stond de rente historisch laag en was de kans groot dat u uw oudere lening kon oversluiten naar een lening met een (veel) lagere rente. In 2022 is de rente weer aan het stijgen door de hoge inflatie. Een lage rente zoals we bijvoorbeeld zagen in de jaren rond 2019 zult u daarom niet snel meer aantreffen. Heeft u een lening met een hogere rente dan de actuele rente, dan is het zeker aantrekkelijk om deze om te zetten naar een lagere rente. Een lening oversluiten is niet ingewikkeld en snel geregeld.

Bekijk de mogelijkheden

Als de rente momenteel lager is dan de rente op uw bestaande lening, loont het de moeite om offertes aan te vragen om te kijken of uw lening goedkoper kan. Bent u werkzaam als ambtenaar of semiambtenaar, dan leent u tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening. U kunt eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte aanvragen voor de mogelijkheden.

Kunt u goedkoper lenen?

Een lagere actuele rente is helaas geen garantie voor een voordeliger lening. Doet u een aanvraag bij de bank of kredietverstrekker, dan worden uw gegevens opnieuw gecontroleerd op basis van uw huidige situatie. Factoren die de bank bij de beoordeling meeweegt zijn naast uw salaris en soort dienstverband (vast of tijdelijk) ook bijvoorbeeld uw woonsituatie en de samenstelling van uw gezin. Woont u in een koop- of huurwoning en bent u getrouwd of alleenstaand? De bank hanteert hiervoor formules om uw leencapaciteit te kunnen berekenen. Ook bepaalt uw persoonlijke situatie welke rente de bank u kan aanbieden. Een lagere rente kan voor u hoger uitvallen als uw situatie minder gunstig is geworden voor de bank en de risico’s voor de bank zijn toegenomen.

Sluit kosteloos over

Blijkt uit de berekening van de bank dat u voor een lagere rente in aanmerking komt, dan kunt u de lening kosteloos oversluiten en zo uw maandlasten verlagen. De bank mag u hiervoor geen kosten in rekening brengen. Om de lening over te sluiten, tekent u de offerte van de bank. Aan de hand van uw gegevens zoals een recente loonstrook, bankafschrift en een kopie van uw legitimatie, doet de bank een finale beoordeling. Is uw aanvraag akkoord, dan lost de bank uw huidige lening af en begint u met het terugbetalen van uw nieuwe lening tegen de lagere rente.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening