Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Mag een bank vragen om mijn legitimatie?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Mag een bank vragen om mijn legitimatie?

Als u een lening of ander financieel product wilt afsluiten, zal de bank altijd vragen om een kopie van uw legitimatie. Zo weet de bank zeker dat de lening op de juiste naam komt te staan en wordt fraude met uw identiteit voorkomen. De bank mag en moet daarom om uw legitimatie vragen en dat is maar goed ook.

Uw lening op de juiste naam

Dat de bank u vraagt om een kopie van uw paspoort of identiteitskaart, kan vervelend overkomen, maar eigenlijk is dit helemaal in uw eigen belang. En in het belang van de bank. Zowel u als de bank willen voorkomen dat een ander zomaar een lening op uw naam af zou kunnen sluiten zonder dat u daar van af weet en opdraait voor de gevolgen. Aan de hand van uw legitimatie kan de bank uw identiteit controleren. Dat geeft zekerheid en een veilig gevoel. De bank is daarbij verplicht zorgvuldig met uw gegevens om te gaan en mogen het niet voor andere doeleinden gebruiken.

Verplicht volgens de Wwft

Banken vallen onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Vanuit die wet zijn zij verplicht de identiteit van hun klanten te controleren.

Misbruik van uw identiteit

Stel, het was niet noodzakelijk een kopie van uw identiteitsbewijs op te sturen bij het aanvragen van uw lening. Dan kan de kredietverstrekker niet controleren wie u bent. U kunt zomaar een andere naam opgeven bij het afsluiten van een krediet. De lening komt vervolgens op deze naam te staan. De persoon op wiens naam de lening daardoor komt te staan, krijgt ongevraagd en ongewenst een lening. Hierdoor kan er ook ongewenst een lening op uw naam worden gezet, door iemand die uw identiteit misbruikt.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening