Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Mag ik met een private leaseauto ook in het buitenland rijden?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Mag ik met een private leaseauto ook in het buitenland rijden?

U mag met uw private leaseauto ook naar het buitenland. Wel kunnen er landen uitgesloten zijn. Bekijk daarom in de voorwaarden van uw leasemaatschappij in welke landen u met het voertuig mag rijden. Op de groene kaart van uw verzekering staat in welke landen uw leaseauto verzekerd is.

Check de regels in het buitenland

Voordat u met uw auto naar het buitenland gaat, is het belangrijk u goed te verdiepen in de regels die gelden in het land van uw bestemming. In sommige landen zijn veiligheidshesjes verplicht. Ook het aan boord hebben van een alcoholtest of brandblusser kan verplicht zijn. Bent u hier niet op voorbereid, dan kunt u onderweg onaangenaam verrast worden.

Op pad met caravan of aanhanger?

Gaat u op reis met de caravan, vouwwagen of andere aanhanger, dan heeft u daar een eigen groene kaart voor nodig. Dit geldt alleen voor aanhangers met een eigen kenteken. U kunt de groene kaart aanvragen bij uw leasemaatschappij.

Onderhoud in het buitenland

Controleer voor vertrek de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof. Ook een extra controle bij de garage kan geen kwaad. Hiermee voorkomt u onnodig pech in het buitenland. Uw leaseauto heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Gaat u ver weg, dan is het verstandig vooraf te checken wanneer uw auto de eerstvolgende onderhoudsbeurt nodig heeft. Mocht het onderhoud nodig zijn tijdens uw reis, dan geldt vaak dat u mag wachten tot u terug bent in Nederland. U mag dan echter niet meer te veel kilometers rijden. Overleg daarom altijd met uw leasemaatschappij wat u het beste kunt doen.

Pech in het buitenland

Krijgt u pech, dan heeft u van de leasemaatschappij toestemming nodig om de reparatie uit te kunnen laten voeren. Krijgt u die, dan kunt u de reparatie laten uitvoeren. Vaak geeft de leasemaatschappij toestemming tot een bepaald bedrag. Valt de rekening toch hoger uit, stem dit dan goed af met de leasemaatschappij. Meestal moet u de rekening ter plekke zelf betalen. Om de kosten vergoed te krijgen, heeft u een (originele) factuur op naam van de leasemaatschappij nodig en het bewijs van de betaling.

Vervangend vervoer in het buitenland

De afspraken in uw leasecontract over vervangend vervoer gelden vaak alleen in Nederland. Voor het buitenland is geen standaard vervangend vervoer opgenomen. Heeft u in het buitenland toch een vervangende auto nodig, bespreek dit dan met uw leasemaatschappij. Soms kan de leasemaatschappij een vervangende auto voor u regelen, op uw eigen kosten. Komt u vaak in het buitenland met uw auto, dan is het slim om extra vervangend vervoer op te laten nemen in uw leasecontract. Dit is vaak tegen meerkosten mogelijk. Vraag uw leasemaatschappij naar de mogelijkheden.

Verhuizing naar het buitenland

Gaat u naar het buitenland verhuizen, dan kan en mag de leasemaatschappij het leasecontract stopzetten. Vraag daarom uw leasemaatschappij wat de gevolgen van een verhuizing naar het buitenland zijn. Heeft u al emigratieplannen voordat u het leasecontract aangaat, dan kunt u dit beter eerst bespreken om eventuele vervelende gevolgen te voorkomen.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening