Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Moet ik borg betalen voor een private leaseauto?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Moet ik borg betalen voor een private leaseauto?

Of u een borg moet betalen voor uw private leaseauto, hangt af van uw leasemaatschappij. De meeste maatschappijen bekijken vooraf grondig uw financiële situatie om na te gaan of u aan uw verplichtingen kunt voldoen. Een borg zou daarmee niet meer nodig zijn. Toch stellen sommige leasemaatschappijen een borg of aanbetaling verplicht. Het geeft uw leasemaatschappij een stukje zekerheid dat u uw verplichtingen nakomt.

Wel of geen borg

Het betalen van een borg bij private lease is niet wettelijk verplicht of verboden. Daardoor is er ook geen eenduidig beleid. Iedere leasemaatschappij hanteert hiervoor eigen regels. Bij sommige maatschappijen betaalt u bijvoorbeeld alleen een aanbetaling en geen borg of andersom. Bij andere maatschappijen betaalt u helemaal niks naast de maandelijkse kosten. Het komt ook voor dat u alleen een symbolisch bedrag van enkele euro’s betaalt. Moet u een borg betalen, dan wordt deze binnen drie maanden na de einddatum van het contract op uw rekening teruggestort. (Er vanuit gaande dat de leasemaatschappij geen reden heeft om de borg in te trekken.)

Hoe hoog is de borg?

Net als het wel of niet vragen van een borg, bepaalt de leasemaatschappij zelf hoe hoog de borg is. Leasemaatschappijen die zijn aangesloten bij Keurmerk Private Lease mogen een borg vragen van maximaal driemaal de maandtermijn. De maatschappij moet dit duidelijk in het leasecontract vermelden.

Check de voorwaarden

Om niet voor onverwachte verrassingen te komen te staan, is het belangrijk vooraf goed de voorwaarden van uw leasemaatschappij te checken en bij twijfel navraag te doen bij de betreffende maatschappij.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening