Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Moet ik een aanbetaling doen bij een private leaseauto?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Moet ik een aanbetaling doen bij een private leaseauto?

Een aanbetaling geeft uw leasemaatschappij een stukje zekerheid dat u uw verplichtingen nakomt. Hiermee kan de leasemaatschappij het risico dat u niet betaalt, gedeeltelijk afdekken. Daarom betaalt u bij veel maatschappijen een aanbetaling.

Is een bijbetaling verplicht?

Wettelijk is niet vastgelegd of een aanbetaling bij private lease verplicht of verboden is. Elke leasemaatschappij hanteert hiervoor eigen regels. Bij sommige maatschappijen betaalt u bijvoorbeeld borg, maar geen aanbetaling. Bij andere organisaties betaalt u helemaal niks naast de maandelijkse kosten. Het komt ook voor dat u alleen een symbolisch bedrag van enkele euro’s betaalt. In het geval van een borg wordt het bedrag binnen drie maanden na de einddatum van het contract teruggestort op uw rekening. (Er vanuit gaande dat de leasemaatschappij geen reden heeft om deze in te trekken.) Een aanbetaling wordt verrekend met uw maandelijkse leasebedrag.

Prijzen en voorwaarden vergelijken

Soms is het lastig om vooraf de exacte kosten en voorwaarden van een leasemaatschappij te achterhalen. Vaak bent u al een heel eind in het aanvraagproces voordat u deze informatie in kunt zien. Bel daarom vooraf even met de leasemaatschappij of zoek informatie via internet. Dit scheelt u veel tijd bij het vinden van de beste deal.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening