Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Moet mijn partner ook tekenen voor een private leasecontract?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Moet mijn partner ook tekenen voor een private leasecontract?

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap, dan kunnen overeenkomsten ook effect hebben op uw partner. Daarom is bij overeenkomsten met een hoger risico ook de toestemming nodig van uw partner en tekent u samen het contract. Daarmee wordt uw partner beschermd tegen mogelijke gevolgen van financiële verplichtingen. Dit is geregeld in de wet.

De term private lease komt in de wet niet voor. Private lease kan worden gezien als een vorm van huur. De wet beschouwt een huurovereenkomst niet als een overeenkomst met een hoger risico. Dit betekent dat iedereen, met of zonder partner, zelfstandig een huurcontract of in dit geval een private leasecontract kan aangaan. Wel moet hiervoor uw financiële plaatje passen bij het leasecontract. Als het inkomen van uw partner nodig is om het plaatje passend te krijgen, dan is ook de handtekening van uw partner nodig om het leasecontract rond te krijgen. In dat geval worden u en uw partner getoetst bij BKR en bent u beide contractpartij en verantwoordelijk voor de maandelijkse betalingen.

Sommige leasemaatschappijen vragen dat het contract op beide namen staat en dat beide partners tekenen. Wilt u dit niet, check dan vooraf wat het beleid is van de leasemaatschappij van uw keuze.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening