Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Op welke manieren kan ik het verduurzamen van mijn huis financieren?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Op welke manieren kan ik het verduurzamen van mijn huis financieren?

Als je hebt besloten om je woning duurzaam te gaan verbouwen, moet je gaan kijken welke opties er mogelijk zijn om dit te financieren. Er zijn een aantal opties waar je gebruik van kunt maken. Als eerst zou je je eigen spaargeld kunnen inzetten. Dit is meteen ook de voordeligste optie. Een andere mogelijkheid, is het afsluiten van een duurzaamheidslening. Veel hypotheekverstrekkers bieden ook een groendepot aan. Verder kun je kiezen voor een energiebespaarlening of korting op de hypotheekrente.

Je eigen spaargeld inzetten

Als je over spaargeld beschikt, is dit één van de slimste manieren om het verduurzamen van je huis te financieren. Het is een uitstekende investering die heel wat kan opleveren. De energiekosten zullen gaan dalen en daarnaast zorgt het ook nog eens voor een hogere waarde aan de woning. Ook het milieu zal je dankbaar zijn. Met eigen geld hoef je geen rente te betalen, waardoor je extra geld kunt besparen. Het dus de meest voordeligste optie. Mocht je nog niet voldoende spaargeld hebben, kun je de plannen ook tijdelijk uitstellen en een spaarpotje creëren.

Duurzaamheidslening

Als je plannen hebt om de woning te verduurzamen kan er een zogeheten duurzaamheidslening worden afgesloten. Het is een persoonlijke lening die kan worden afgesloten bij de bank met als grote voordeel dat er gebruikt wordt gemaakt van een speciaal rentetarief. Hierdoor is het extra voordelig om geld te lenen. Zo wordt het aanbrengen van maatregelen dat energie bespaart wel heel gemakkelijk!

Bouwdepot voor energiebesparende maatregelen: groendepot

Het is ook een mogelijkheid om groendepot aan te vragen bij je bank. Dit is vergelijkbaar met het bouwdepot, maar dan voor maatregelen waarmee energie bespaard kan worden. Het rentebedrag wat moet worden betaald, is hetzelfde als je hypotheek. Soms heb je de mogelijkheid om het groendepot meerdere jaren lang te gebruiken. Dat betekent dat je op eigen tempo kunt kijken welke maatregelen het beste passen bij jouw woning.

Energiebespaarlening

Met een energiebespaarlening kun je maximaal € 25.000 lenen waarmee je je woning kunt verduurzamen. Een groot voordeel is dat het aanvragen van deze lening niets kost. Er hoeft niet betaald te worden voor adviezen en ook komen er geen kosten bij voor de notaris. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en het is mogelijk om boetevrij af te lossen. Dat is lekker als je een keer wat extra’s hebt ontvangen. Het is goed om te weten dat je ook een lening kunt aanvragen voor maatregelen die twee maanden eerder zijn uitgevoerd.

Groenhypotheek: extra korting op de rente

Een andere mogelijkheid die je hebt is de groenhypotheek. Dit wordt aangeboden door verschillende banken. Het grote pluspunt is dat je korting krijgt op de rente. Dat is voor veel mensen dan ook de doorslaggevende factor om het huis te gaan verduurzamen. Iedere maand los je een bepaald bedrag af inclusief de lage rente. Dit is een vast bedrag wat ook wel annuïteit wordt genoemdt. De eerste periode betaal je een hoge rente maar stapsgewijs zal dat dalen. De groenhypotheek is in de meeste gevallen na 30 jaar helemaal afgelost.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een manier van geld lenen waarbij je het gewenste bedrag in één keer op je rekening krijgt gestort. Deze lening los je vervolgens maandelijks, en over een vooraf vastgestelde looptijd, af aan de partij waar dit bedrag vandaan komt: de kredietverstrekker. Je betaalt daarover een deel rente.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening