Let op! Geld lenen kost geld

Ambtenarenlening

Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.

  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld
Offerte aanvragen

Qander jaaroverzicht

Heeft u een persoonlijke lening bij Qander, dan kunt u hiervoor op ieder moment de rekeningoverzichten opvragen en als pdf downloaden in Mijn Qander. Dat geldt ook voor het jaaroverzicht van uw lopende Qander lening. Het jaaroverzicht van het lopende jaar is beschikbaar vanaf januari/februari in het volgende jaar en blijft net als uw andere rekeningoverzichten 24 maanden te raadplegen in Mijn Qander.

U kunt het jaaroverzicht van uw Qander lening gebruiken voor uw belastingaangifte. Vanaf 1 maart zijn uw leninggegevens opgenomen in uw vooringevulde aangifte. De Belastingdienst ontvangt uw leninggegevens rechtstreeks van Qander. Aan de hand van uw jaaroverzicht kunt u de ingevulde gegevens controleren.

Online en per post

Naast de mogelijkheid om u jaaroverzicht te downloaden via Mijn Qander, kunt u het ook gratis per post ontvangen. Hiervoor neemt u contact op met de Qander klantenservice via telefoonnummer 073 – 646 2530.

De gegevens op uw jaaroverzicht

Voor uw belastingaangifte is het netto saldo van uw lening van belang. Daarom vindt u op het jaaroverzicht het openstaande netto saldo op 1 januari en 31 december van het betreffende jaar. Deze bedragen zijn exclusief de betaalde rente. Wat u aan rente heeft betaald, vindt u als apart bedrag op het jaaroverzicht terug.

Kan ik de rente aftrekken?

De rente op een persoonlijke lening is alleen aftrekbaar als u de lening gebruikt voor het verbeteren van uw woning. Dit is onder andere het geval wanneer u gaat verbouwen of zonnepanelen laat plaatsen. Wilt u gebruikmaken van renteaftrek, dan moet u aan de hand van bijvoorbeeld facturen kunnen aantonen dat de lening inderdaad is gebruikt voor woningverbetering.