Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Telt vakantiegeld mee voor het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Telt vakantiegeld mee voor het afsluiten van een lening?

Bij het afsluiten van een lening speelt uw inkomen een belangrijke rol voor het bepalen wat u maximaal kunt lenen. Daarvoor kijkt de bank niet alleen naar uw brutomaandsalaris, maar ook naar vaste inkomsten naast uw salaris, zoals vakantiegeld, een dertiende maand of eindejaarsuitkering.

Standaard 8 procent vakantiegeld

Iedereen die in Nederland een inkomen ontvangt, heeft recht op vakantiegeld. Dit is minimaal 8 procent. Bij de meeste werkgevers ontvangt u inderdaad 8 procent, maar het kan ook meer zijn. Banken nemen bij de berekening van uw inkomen daarom automatisch 8 procent vakantiegeld mee. Dit komt ongeveer overeen met een maandsalaris en vormt daarmee een belangrijk deel van uw inkomen.

Vakantiegeld in het IKB

Heeft u een Individueel Keuzebudget, dan is het vakantiegeld hierin opgenomen. Dit geldt onder andere voor rijksambtenaren, medewerkers bij provincies, gemeenten en waterschappen. Het maakt voor de bank geen verschil of u uw vakantiegeld jaarlijks in mei of juni ontvangt of maandelijks via het IKB.

Ook dertiende maand en eindejaarsuitkering tellen mee

Krijgt u naast uw vakantiegeld ook nog een dertiende maand of eindejaarsuitkering, dan weegt deze ook mee voor uw leenmogelijkheden. Een dergelijk extra inkomen kan zelfs het verschil betekenen tussen het wel of niet een lening kunnen afsluiten.

Uw lening bij Ambtenarenlening

Werkt u in de publieke sector en wilt u weten wat uw leenmogelijkheden zijn? Ambtenarenlening bekijkt graag voor u wat er mogelijk is. Ambtenaren en semiambtenaren lenen bij Ambtenarenlening tegen de laagste rente van Nederland.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening