Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Verandert mijn lening als ik met pensioen ga?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Verandert mijn lening als ik met pensioen ga?

Heeft u een aantal jaar geleden een lening afgesloten en gaat u binnenkort met pensioen, dan loopt uw lening gewoon door totdat u deze volledig heeft afgelost. Bij het afsluiten van de lening heeft de bank al rekening gehouden met uw toekomstige pensioen.

Pensioen is al ingecalculeerd

Banken houden bij het verstrekken van persoonlijke leningen al ongeveer 10 jaar voordat u met pensioen gaat rekening met uw toekomstige pensioeninkomen. Uw inkomen moet immers ook na pensionering toereikend zijn om de lening terug te betalen. Feitelijk verandert er aan uw lening dus niets als u met pensioen gaat en heeft de bank uw pensioen al ingecalculeerd voor de berekening van uw maandlasten. Daardoor past de lening ook als u met pensioen bent binnen uw financiƫle mogelijkheden. Daarom vraagt de bank u bij het afsluiten naast een loonstrook ook om een overzicht van uw pensioen.

Lenen met pensioen

Bent u al met pensioen en wilt u een lening afsluiten, dan gaat de bank uit van uw pensioeninkomen. Is uw pensioen voldoende, dan is een lening ook na pensionering nog prima mogelijk. Wel hanteren banken een maximum leeftijd voor het afsluiten van een lening. U moet de lening namelijk wel op tijd terug kunnen betalen. Mogelijk kunt u daardoor alleen een lening afsluiten voor een kortere looptijd zodat de lening tijdig is terugbetaald. Dat kan betekenen dat u minder kunt lenen of een hogere maandlast betaalt.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Ook een lening afsluiten met of zonder pensioen? Als ambtenaar of semiambtenaar doet u dat het voordeligst bij Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw persoonlijke mogelijkheden.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening