Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Voor welke doelen kan een lening interessant zijn?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Voor welke doelen kan een lening interessant zijn?

De een sluit een lening af om een nieuwe auto te kopen. De ander neemt een lening om de keuken te verbouwen. Er zijn veel verschillende doeleinden waarvoor u een lening af kunt sluiten. In dit artikel worden de bekendste leendoelen kort beschreven.

Een verbouwing

Veel mensen willen hun huis verbouwen, maar hebben niet voldoende financiële middelen om de verbouwing zelf te bekostigen. Zij sluiten een lening af om de verbouwing (deels) van te betalen.

U betaalt de lening voor uw verbouwing maandelijks terug. Als u uw huis verkoopt, is de kans groot dat uw woning door de verbouwing in waarde is gestegen. Met een beetje geluk verdient u uw investering van de lening terug.

Een nieuwe keuken of badkamer

Uw keuken is al jaren aan vervanging toe, maar u heeft niet voldoende geld kunnen sparen om uw nieuwe keuken zelf te betalen. Ook in dit geval kunt u een lening afsluiten om (een deel van) de kosten van uw nieuwe keuken te betalen. Hetzelfde geldt voor de aanschaf van een nieuwe badkamer.

Rente aftrekbaar voor woningverbetering

Goed om te weten! Heeft u een persoonlijke lening en gebruikt u deze voor woningverbetering? Dan is de rente aftrekbaar voor de belasting.

Een tweede woning

Ook als u een tweede woning aan wilt schaffen, bijvoorbeeld een vakantiehuis in het buitenland, kunt u een lening afsluiten. Wel moet u er in dit geval rekening mee houden dat de kosten van deze lening op de kosten van uw eerste hypotheek komen. De maandelijkse aflossing gaat flink omhoog als u geld leent voor een tweede woning.

Een nieuwe auto

Auto’s zijn erg prijzig. Heeft u een nieuwe auto nodig, maar heeft u niet voldoende spaargeld om deze zelf te betalen? Dan kunt u een lening afsluiten. De meeste persoonlijke leningen worden afgesloten voor de aanschaf van een auto. Daarom wordt deze lening ook wel de autolening genoemd.

Goed om te weten: een leasecontract is ook een soort lening. Wilt u in een nieuwe auto gaan rijden via private lease, dan gaat u een langdurige financiële verplichting aan met de leasemaatschappij. Ook deze vorm van krediet wordt geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie, net zoals de autolening.

Een restschuld

U heeft een hypotheek op uw woning van 250.000 euro, maar kunt de woning slechts voor 200.000 euro verkopen. Dan houdt u bij verkoop  een restschuld van 50.000 euro over. Kunt u deze schuld niet direct terugbetalen, dan kunt u er een lening voor afsluiten. U bent dan van de restschuld af en begint met terugbetalen van de lening. Dit kan doorgaans tegen een lagere rente dan de rente van uw schuld.

Leningen samenvoegen

U kunt ook een nieuwe lening afsluiten om verschillende leningen samen te voegen. Stel, u heeft drie leningen op uw naam staan. Voor de ene lening betaalt u 4 procent rente, voor een andere lening 6 procent en voor de laatste lening 7 procent. Dit is niet alleen onoverzichtelijk, maar ook erg prijzig. Door uw leningen samen te voegen in één lening, schept u duidelijkheid in uw eigen situatie. Ook kunt u de kosten van uw lening flink verlagen. Heeft de samengevoegde lening een rentepercentage van 5,5 procent, dan bent u een stuk goedkoper uit. Daar komt bij dat de rente daalt als het leenbedrag hoger wordt. Een hogere lening is daardoor al snel goedkoper dan meerdere kleinere leningen bij elkaar.

Een lening oversluiten

Tot slot kunt u een bestaande lening ook oversluiten naar een goedkopere lening. In dit geval sluit u een nieuwe lening af, met hetzelfde bedrag als uw oude lening, tegen een lagere rente. Door de lagere rente, bent u goedkoper uit. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want oversluiten is gratis.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Wilt u een nieuwe lening afsluiten, een bestaande lening oversluiten of meerdere leningen samenvoegen, dan is het goed om te weten dat u als (semi)ambtenaar tegen de laagste rente van Nederland kunt lenen bij Ambtenarenlening. Werkt u of uw partner bij de overheid, in het onderwijs of de zorg, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen op Ambtenarenlening.nl.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening