Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waar moet ik aan denken voor ik ga private leasen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waar moet ik aan denken voor ik ga private leasen?

U heeft interesse in private lease, maar wilt een goede afweging maken wat in uw geval het beste is. Voordat u een private leasecontract afsluit, is het goed om over een aantal dingen na te denken:

Maak een vergelijking tussen kopen en leasen

Als u gaat leasen, betaalt u maandelijks een vast bedrag voor onderhoud, reparaties, afschrijving, verzekering etc. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Heeft u nu een eigen auto, bekijk dan welke kosten u daarvoor heeft. Naast de aanschafprijs, gaat het dan om de wegenbelasting, verzekering, maar ook de afschrijving en onverwachte onderhouds- of schadekosten. Vergelijk de kosten met de maandelijkse leaseprijs. Zowel bij lease als koop komt de brandstof altijd voor uw eigen rekening. Deze hoeft u daarom niet in de vergelijking mee te nemen.

Leasen of kopen?

Heeft u op dit moment geen auto en twijfelt u tussen kopen en leasen, dan kunt u de voordelen en nadelen van private lease afwegen tegen de mogelijkheid van kopen. Kunt u de koopauto met eigen geld betalen of moet u hiervoor een lening afsluiten? Hoewel bij koop de auto direct uw eigendom is, bent u nog wel een aantal jaar de lening aan het aflossen. Het voordeel van een lening is wel dat u deze altijd tussentijds kunt aflossen of oversluiten. Zo houdt u de kosten van uw lening in de hand. Bent u (semi)ambtenaar dan sluit u uw autolening tegen de laagste rente van Nederland af bij Ambtenarenlening.

Kunt u het leasebedrag maandelijks betalen?

Kiest u voor leasen, dan betaalt u gedurende de leaseovereenkomst, maandelijks een vast bedrag. U moet dat nu en in de toekomst kunnen blijven betalen. Voordat u een leasecontract kunt afsluiten, bekijkt de leasemaatschappij uw financiële situatie, om te bepalen of een leasecontract in uw geval verantwoord is. Geven zij groen licht, dan is het ook slim om voor uzelf na te gaan wat uw toekomstplannen zijn. Wilt u een huis kopen? Dan heeft een leasecontract invloed op het bedrag dat u maximaal aan hypotheek kunt lenen. Uw leaseovereenkomst wordt namelijk ook geregistreerd bij BKR, omdat u een financiële verplichting aangaat. Een leasecontract hoeft zeker geen probleem te zijn bij het afsluiten van een hypotheek, maar telt wel mee in uw financiële lasten.

Moet u het leasecontract tussentijds opzeggen, omdat u bijvoorbeeld uw baan kwijtraakt of gaat scheiden, dan kan dat voor extra kosten zorgen. Check de voorwaarden van de leasemaatschappij hoe zij hier mee omgaan.

Hoeveel kilometer rijdt u per jaar?

In uw leasecontract spreekt u af hoeveel kilometer u per jaar mag rijden. Daar is ook de leaseprijs op gebaseerd. Daarom is het belangrijk vooraf goed te bepalen hoeveel kilometer u op jaarbasis denkt te gaan rijden. Om een goede inschatting te maken, kunt u zich bijvoorbeeld afvragen: gebruik ik de auto ook voor woon-werkverkeer? Verwacht ik hier de komende jaren veranderingen in? Ga ik met de private leaseauto op vakantie? Gaan mijn kinderen de private leaseauto gebruiken? Rijdt u meer kilometers dan afgesproken in het leasecontract dan betaalt u een meerprijs per kilometer. Deze kilometers zijn duurder dan de kilometers in het contract. Rijdt u juist minder, dan is de leasemaatschappij niet verplicht de overgebleven kilometers te vergoeden.

Welke extra’s vindt u belangrijk?

Wilt u met de auto op wintersport dan heeft u winterbanden nodig. Misschien vindt u het fijn dat er altijd direct een vervangende auto klaar staat of wilt u een extra verzekering voor uzelf en andere passagiers. Bedenkt wat voor u belangrijk is en neem dit mee in het leasecontract.

Wat doet u met uw huidige auto?

Bij sommige leasemaatschappijen kunt u uw huidige auto inruilen voor een leaseauto. Dit scheelt u veel gedoe met verkoop en kan voordelig zijn. Informeer bij uw leasemaatschappij naar de mogelijkheden.

Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease

Als u kiest voor een leasemaatschappij die is aangesloten bij Stichting Keurmerk Private Lease, weet u zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening