Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waar moet ik op letten bij een offerte voor een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waar moet ik op letten bij een offerte voor een lening?

Voor u een lening afsluit, ontvangt u altijd eerst een offerte van de kredietverstrekker. Gaat u akkoord met deze offerte, dan stuurt u het document terug met een handtekening. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, heeft u officieel een lening afgesloten.

Het is belangrijk de offerte kritisch te beoordelen. U wilt namelijk wel een goede én een goedkope lening afsluiten. Waar moet u op letten bij het beoordelen van een leenofferte?

De rente

U betaalt iedere maand een deel van uw lening terug. Dit zijn echter niet de enige kosten waar u mee te maken krijgt als u een lening afsluit. Naast de maandelijkse aflossing, betaalt u ook rente. Hoe hoger de rente, des te hoger de kosten van uw lening. Bekijk daarom altijd het rentepercentage en vergelijk deze met andere leningen. Zo ontdekt u wat een goede rente is. Is de rente hoog? Dan is het verstandig meerdere opties te bekijken voor u een beslissing neemt. De hoogte van de rente is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en kan dus verschillen van de rente die uw buurman betaalt. Is de rente van uw lening laag en zijn ook de andere voorwaarden goed, dan kunt u deze lening met een gerust hart afsluiten.

Het jaarlijks kostenpercentage

Het jaarlijks kostenpercentage geeft aan hoeveel een lening per jaar precies kost. Bij het jaarlijks kostenpercentage is de rente opgeteld, maar er zijn ook andere kosten in het percentage meegenomen. Denk hierbij aan oversluitkosten en administratiekosten. Is het jaarlijks kostenpercentage hoger dan het rentepercentage? Dan berekent de kredietverstrekker naast de rentekosten, nog andere kosten aan u door. Is het jaarlijks kostenpercentage even hoog als het rentepercentage, dan betaalt u alleen rentekosten en zijn er geen extra kosten als oversluit- en administratiekosten.

Door de jaarlijkse kostenpercentages van meerdere leningen met elkaar te vergelijken, komt u er direct achter welke lening het goedkoopst is.

De looptijd

In de offerte die u van uw kredietverstrekker krijgt, staat ook de looptijd van de lening. Aan de looptijd ziet u wanneer u de lening helemaal afbetaald heeft, ofwel wanneer u van de lening af bent.

De maandelijkse aflossing

Iedere maand betaalt u een deel van uw lening terug aan uw kredietverstrekker. Dit is de maandelijkse aflossing. Dit bedrag is belangrijk omdat u dit iedere maand moet betalen tot de einddatum van de lening verstreken is. Houd er rekening mee dat de rentekosten van de lening niet bij de maandelijkse aflossing worden opgeteld. De maandelijkse aflossing is dus niet het totale bedrag dat u per maand voor uw lening moet betalen.

Tussentijds aflossen

Tot slot raden wij u aan om in de offerte te bekijken of u de lening tussentijds kunt aflossen, zonder dat u hier een boete voor moet betalen. Kredietverstrekkers mogen geen boete rekenen voor vervroegd of extra aflossen op uw lening. Check daarom of de kredietverstrekker zich hier ook netjes aan houdt.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Wilt u een goede lening afsluiten en de laagste rente van Nederland betalen? Dan kunt u als ambtenaar of semiambtenaar terecht bij Ambtenarenlening. Ambtenaren staan bekend als de beste betalers en betalen daardoor de laagste rente. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening