Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom hebben grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO een hogere rente op leningen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom hebben grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO een hogere rente op leningen?

De rente die u betaalt over een persoonlijke lening verschilt per bank en per kredietverstrekker. Soms zijn de verschillen klein, maar met name bij de grotere banken als ING, Rabobank en ABN AMRO kan het verschil soms behoorlijk oplopen.

Waarom de rente bij grootbanken hoger is, heeft verschillende redenen.

Hogere kosten

De grootbanken hebben grote kantoren en veel personeel. Dat heeft uiteraard ook te maken met het grotere productaanbod, maar betekent wel dat de kosten vele malen hoger zijn dan bij (nieuwe) kredietverstrekkers die veelal online werken en met minder gebouwen en personeel afkunnen. Zij hebben dus veel lagere kosten die niet doorberekend hoeven te worden aan de klant. Zij kunnen hun rentetarieven daardoor veel scherper houden.

Minder efficiënt

De traditionele banken zijn vaak grote logge organisaties waar veranderingen minder snel worden doorgevoerd. Ze werken ook vaker nog op de oude manier en hebben minder processen gedigitaliseerd. Juist in de beoordeling en afhandeling van kredietaanvragen kunnen zij nog veel stappen maken en werken nieuwe partijen een stuk efficiënter. Zo hebben veel kredietverstrekkers hun processen bijna volledig gedigitaliseerd en komt er geen papier en post meer aan te pas. Nieuwe partijen werken vaak volledig online en maken daarbij gebruik van brondata. Omdat zij zich volledig richten op het verstrekken van consumptief krediet kunnen zij hier ook al hun processen volledig op afstemmen.

Minder afhankelijk

Grootbanken bieden naast leningen een groot scala aan financiële diensten. Vaak zijn leningen niet hun primaire product en moeten ze het hebben van cross selling. Dat houdt in dat zij klanten meerdere producten kunnen aanbieden, waaronder leningen. Heeft iemand al een betaalrekening, dan kan de bank er eenvoudig een lening bij verkopen. In tegenstelling tot kredietverstrekkers zijn grootbanken veel minder afhankelijk van één product en voelen zij minder de ‘nood’ om hun diensten aan te bieden tegen de scherpste tarieven en hierop te concurreren met andere aanbieders.

Soms is grootbank enige optie

Ondanks de hogere rente kan het een bewuste keuze zijn om uw lening onder te brengen bij uw huisbank waar u ook uw lopende rekening en eventuele hypotheek hebt afgesloten. U heeft dan al uw financiële producten onder een dak. Soms is het ook uw enige mogelijkheid als uw situatie niet voldoet aan de voorwaarden die kredietverstrekkers stellen. Uw huisbank kent u beter en kan op basis hiervan makkelijker beslissen u een lening aan te bieden.

Lenen tegen de laagste rente

Wilt u geld lenen tegen een aantrekkelijke rente en niet meer betalen dan nodig is? Dan bent u als ambtenaar of semiambtenaar bij Ambtenarenlening aan het juiste adres. (Semi)ambtenaren betalen bij Ambtenarenlening de laagste rente van Nederland. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening