Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom is de rente bij de ene bank lager dan bij een andere bank?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom is de rente bij de ene bank lager dan bij een andere bank?

Net als rentes op spaarrekeningen verschillen, verschillen ook de rentes op persoonlijke leningen. Daar zijn verschillende redenen voor.

Verschil in kosten

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening kunt u kiezen uit verschillende soorten kredietverstrekkers. Naast de traditionele banken als Rabobank, ING en ABN AMRO, zijn steeds meer online kredietverstrekkers actief waar u terecht kunt voor een lening. Waar de grootbanken vaak hoge kosten hebben voor personeel en gebouwen, kunnen online kredietverstrekkers vaak af met veel minder personeel en lagere kantoorkosten. Door het proces volledig online af te handelen, kan flink op kosten worden bespaard. Online aanbieders kunnen hierdoor ook hun rentetarieven lager houden.

Verschil in efficiƫntie

Een kredietverstrekker die zich volledig richt op consumptief krediet kan vaak efficiƫnter werken dan een financieel dienstverlener die meerdere producten aanbiedt. Alle processen kunnen immers volledig worden afgestemd op het ene product. Met name jonge online kredietverstrekkers hebben hun processen vaak sterk geoptimaliseerd waardoor zij sneller kunnen werken met minder personeel. Dat scheelt tijd en geld. Dat voordeel kunnen zij doorberekenen aan de klant.

Verschil in afhankelijkheid

Een kredietverstrekker die alleen persoonlijke leningen aanbiedt, is afhankelijk van een product. Hiermee moet het geld verdiend worden. Om mee te blijven doen in de markt moeten ze de tarieven scherp houden. Een financieel dienstverlener die meer producten aanbiedt, kan de risico’s spreiden en de focus leggen op het product dat zij het belangrijkste vinden. Zijn zij niet afhankelijk van consumptief krediet en is dit maar een klein deel van de totale dienstverlening, dan mist de noodzaak om de tarieven continue scherp te houden.

Wat zijn uw opties?

Soms heeft u geen keuze en kunt u voor een lening alleen bij uw eigen bank terecht waar u ook uw bankrekening heeft en bekend bent. Heeft u bijvoorbeeld nooit eerder een lening gehad, dan mist u zogenaamde leenervaring. Kredietverstrekkers kunnen dan niet uw betaalgedrag beoordelen. Zij kunnen u dan alleen een lening aanbieden tegen een hogere rente of uw aanvraag zelfs volledig afwijzen om die reden. Kunt u nergens terecht, dan is uw huisbank vaak nog de enige optie. Zoals gezegd ligt de rente hier vaak wel een stuk hoger.

Lenen tegen de laagste rente

Wilt u geld lenen tegen de laagst mogelijke rente? Dan kunt u als ambtenaar of semiambtenaar terecht bij Ambtenarenlening. Bij ons betaalt u voor uw lening nooit meer dan nodig is. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening