Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom is het slim om een lage rente te betalen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom is het slim om een lage rente te betalen?

Wanneer u een lening afsluit, betaalt u daarvoor het liefst een zo laag mogelijke rente. Dat scheelt u in de kosten of geeft u de mogelijkheid om meer te lenen tegen dezelfde maandlasten. Wel zo slim dus.

U kunt een lening afsluiten bij diverse kredietverstrekkers. Zij hanteren hiervoor allemaal hun eigen voorwaarden. Een van de belangrijkste voorwaarden aan een persoonlijke lening is de rente die u over het geleende geld betaalt. Deze varieert afhankelijk van het bedrag dat u wilt lenen en uw persoonlijk risicoprofiel.

Wat is uw risicoprofiel?

Komt u in aanmerking voor de laagste rente die een kredietverstrekker hanteert, dan heeft u een laag risicoprofiel. De kans dat u de lening niet of niet op tijd terugbetaalt, schat de bank dan laag in. Loopt de bank juist meer risico door meer onzekere factoren, dan betaalt u een hogere rente.

Welk bedrag wilt u lenen?

Naast risicoklassen hanteren banken ook verschillende rentetarieven bij verschillende leenbedragen. Hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente. Als uw situatie het toelaat, kan het slim zijn om net wat meer te lenen als u hierdoor een lagere rente betaalt. Het geld dat u niet nodig heeft, kunt u direct terugstorten zodat u geen hogere kosten heeft. U mag namelijk altijd boetevrij extra aflossen. Over de restlening, betaalt u dan toch de lagere rente.

Waar betaalt u de laagste rente?

Los van risicoprofielen en leenbedragen verschillen rentetarieven ook onderling bij kredietverstrekkers. Zo kan het verschil in rentepercentages tussen verschillende aanbieders behoorlijk oplopen. Over het algemeen bent u bij online kredietverstrekkers het goedkoopste uit. Het tarief bij uw eigen bank waar u ook uw bankrekening hebt lopen, ligt vaak een stuk hoger.

Ambtenaren lenen het voordeligst bij Ambtenarenlening

Als ambtenaar of semiambtenaar betaalt u bij Ambtenarenlening de laagste rente op een persoonlijke lening. Ambtenaren hebben namelijk voor banken het meest gunstige profiel.

Voordelen lage rente

Een lage rente is vooral gunstig voor uw portemonnee. Een lagere rente betekent dat u minder betaalt voor hetzelfde geld. Ook kunt u juist meer lenen tegen dezelfde kosten. De bank bekijkt namelijk wat u kunt lenen op basis van uw inkomsten en lasten. Alles wat u minder hoeft te betalen aan lasten, biedt ruimte voor een hogere lening. Het geld dat u niet aan rente hoeft te betalen kunt u voor andere zaken gebruiken of gebruiken als extra aflossing op uw lening. Zo bent u eerder van uw lening af en betaalt u minder rente. U blijft immers rente betalen zolang de lening loopt.

Vraag een offerte aan bij Ambtenarenlening

Bent u benieuwd welke rente u kunt krijgen op een persoonlijke lening en of een lening past binnen uw mogelijkheden, vraag dan vandaag nog vrijblijvend een offerte aan bij Ambtenarenlening. Wij geven u snel duidelijkheid.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening