Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom krijgen ambtenaren een lage rente?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom krijgen ambtenaren een lage rente?

Ambtenaren en (semi)ambtenaren kunnen bij Ambtenarenlening een lening afsluiten tegen de laagste rente van Nederland. Dat kan omdat ambtenaren statistisch gezien de beste betalers van Nederland zijn. De achterstand op een ambtenarenlening was in 2021 maar liefst 9 keer kleiner dan op de gemiddelde lening. Dat cijfer is al jaren stabiel. Banken zien (semi)ambtenaren daarom als betrouwbare leners die zij een lagere rente kunnen aanbieden.

Factoren die de rente bepalen

Hoeveel rente u op een lening betaalt, hangt af van verschillende factoren zoals uw leeftijd, dienstverband, uw woon- en gezinssituatie en uw ervaring met eerdere of andere leningen. Hoe gunstiger deze factoren in uw situatie zijn, hoe lager de rente die de bank u kan aanbieden.

De rente wordt grotendeels bepaald door het risico voor de bank. Heeft u een vast dienstverband en werkt u al jaren bij dezelfde werkgever, woont u in een koopwoning en heeft u geen negatieve noteringen bij Bureau Krediet Registratie (BKR), dan kunt u geld lenen tegen een lagere rente dan wanneer u bijvoorbeeld een tijdelijke baan heeft of in een huurwoning woont.

Laag risico

Ambtenaren hebben vaak lange dienstverbanden en wonen gemiddeld genomen vaker in een koopwoning en langer op hetzelfde adres. Dat zijn voor banken gunstige factoren voor het afsluiten van een lening. De bank heeft meer zekerheid en loopt dus minder risico dat de lening niet op tijd of niet volledig terugbetaald wordt. Dat belonen banken met een lagere rente. We noemen dat ook wel risk based pricing.

Vrijblijvende offerte

Bent u ambtenaar en wilt u weten wat uw leenmogelijkheden zijn bij Ambtenarenlening? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan op Ambtenarenlening.nl.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening