Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom moet ik een bankafschrift aanleveren bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom moet ik een bankafschrift aanleveren bij het afsluiten van een lening?

U wilt een lening afsluiten bij Ambtenarenlening of een andere kredietverstrekker. Hiervoor stuurt u naast de ondertekende offerte ook een maandoverzicht van uw bankrekening mee.

Veel mensen voelen zich hier wat ongemakkelijk bij. Toch vraagt uw kredietverstrekker niet voor niets om dit overzicht.

Waarom een maandoverzicht aanleveren?

Een kredietverstrekker geeft u alleen een lening als dit verantwoord is. Door een recente loonstrook op te sturen, kan uw kredietverstrekker zien hoeveel u verdient. Nu kan de kredietverstrekker bepalen of het afsluiten van een lening wel of niet verantwoord is.

Ook wil uw kredietverstrekker zien of u aan al uw betalingsverplichtingen voldoet. Daarom vraagt de kredietverstrekker om een maandoverzicht van uw bankrekening. De kredietverstrekker gebruikt dit maandoverzicht om te controleren of het inkomen dat u ontvangt, ook daadwerkelijk op uw rekening wordt gestort. Ook gebruikt de kredietverstrekker het maandoverzicht van uw bankrekening om te controleren of uw woonlasten overeenkomen met de woonlasten die u aan de kredietverstrekker heeft opgegeven. Tot slot bekijkt de bank of er geen zogenaamde onvolkomenheden op staan. Staan er bijvoorbeeld betalingen aan een incassobureau op, dan kan dat problemen geven bij het afsluiten van de lening.

Een aangesloten maandoverzicht aanleveren

Voor een volledig overzicht, vraagt uw kredietverstrekker om een bankafschrift van een volledige maand dat niet ouder is dan twee maanden. Dit betekent dat u een document moet sturen met alle af- en bijschrijvingen in een bepaalde maand. U mag hierop geen bedragen of andere informatie doorstrepen of afplakken.

Om een maandoverzicht aan te leveren, kunt u bij uw bank via internetbankieren een bankafschrift downloaden. Een print screen wordt door de bank niet geaccepteerd.

Andere documenten die u moet verstrekken

Naast een maandoverzicht van uw bankrekening, moet u ook een kopie van uw legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) aanleveren, net als een kopie van uw loonstrook of uitkeringsspecificatie en een overzicht van eventuele leningen die u al op uw naam heeft staan. De afschriften van deze leningen moet u aan kunnen tonen aan de kredietverstrekker. Deze stukken stuurt u samen met de ondertekende offerte naar de kredietverstrekker.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening