Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom moet ik een kopie van een legitimatiebewijs aanleveren bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom moet ik een kopie van een legitimatiebewijs aanleveren bij het afsluiten van een lening?

Financiƫle instellingen zijn verplicht uw identiteit te controleren wanneer u klant bij hen wilt worden. Dat geldt voor het afsluiten van een bankrekening, maar ook wanneer u een lening wilt afsluiten. Zij kunnen uw identiteit vaststellen aan de hand van een kopie van uw legitimatiebewijs.

Waarom is legitimatie verplicht?

Voordat u een lening kunt afsluiten, wil de bank zeker weten wie u bent en dat de lening op de juiste naam komt te staan. Hiermee wordt identiteitsfraude voorkomen. Controle van uw identiteit bespaart zowel u als de bank een hoop ellende. Stel dat iemand anders op uw naam een lening zou afsluiten, dan moet u kunnen aantonen dat u de lening niet heeft afgesloten en de lening dus niet hoeft terug te betalen. Andersom moet de bank kunnen aantonen dat het wel uw lening is. Met een kopie van uw legitimatie wordt dit proces voorkomen en hoeft u niet bang te zijn dat anderen misbruik maken van uw gegevens.

Waarmee kan ik mij identificeren?

U kunt zich bij de bank identificeren met een identiteitskaart of paspoort. Daarvoor levert u bij de bank een kopie van de voor- en achterkant van uw paspoort of identiteitskaart aan. Een rijbewijs wordt door de meeste banken niet als geldige legitimatie beschouwd. Om uw aanvraag vlot door te laten lopen kunt u dan ook het beste een kopie van uw id-kaart of paspoort aanleveren.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Wilt u een lening afsluiten tegen de laagste rente van Nederland, dan kunt u dat doen bij Ambtenarenlening. Hiervoor vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening