Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening

Om gratis een offerte van Ambtenarenlening aan te vragen, klik hier.

Waarom moet ik een loonstrook aanleveren bij het afsluiten van een lening?

Wilt u een lening afsluiten bij Ambtenarenlening of een andere kredietverstrekker, dan wordt u gevraagd enkele documenten aan te leveren. Denk hierbij aan de ondertekende offerte van de lening, een kopie van uw identiteitsbewijs en een kopie van een recent bankafschrift. Ook moet u altijd een kopie van een recente loonstrook aanleveren.

Waarom uw loonstrook aanleveren?

Kredietverstrekkers vinden het belangrijk dat u verantwoord geld leent. Dit betekent dat u over voldoende financiële middelen beschikt om de lening die u afsluit, netjes terug te betalen. Om te controleren of u voldoende inkomen heeft om uw lening terug te betalen, vraagt de kredietverstrekker om een kopie van een recente loonstrook. Nu kan uw kredietverstrekker zien wat u maandelijks aan inkomen ontvangt en bepalen of het met dit inkomen verantwoord is om een lening af te sluiten.

Een loonstrook of uitkeringsspecificatie

Bent u werkloos, arbeidsongeschikt of met pensioen, dan kunt u in plaats van een loonstrook een kopie van een uitkeringsspecificatie aanleveren.

Goed om te weten: in geval van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of pensioen kan het lastiger zijn om een lening af te sluiten. Houd er rekening mee dat uw aanvraag kan worden afgekeurd.

Let op: stuur een recente loonstrook

De loonstrook of uitkeringsspecificatie mag maximaal twee maanden oud zijn. Alleen met een recente loonstrook of uitkeringsspecificatie kan uw kredietverstrekker zien wat u op dit moment verdient. Om te kunnen beoordelen of uw loonstrook of uitkeringsspecificatie recent is, moet de datum duidelijk zichtbaar zijn.