Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom moet ik een kopie paspoort of identiteitskaart aanleveren bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom moet ik een kopie paspoort of identiteitskaart aanleveren bij het afsluiten van een lening?

Als u een lening wilt afsluiten bij Ambtenarenlening of een andere kredietverstrekker, dan moet u hiervoor onder andere een kopie van uw paspoort of identiteitskaart aanleveren. Dat geeft u en de kredietverstrekker de zekerheid dat de lening op de juiste naam komt te staan.

Waarom uw identiteitsbewijs aanleveren?

Als u een lening aanvraagt, komt dit krediet op uw naam te staan. U kunt wel zeggen dat u Jan Janssen heet, maar de kredietverstrekker wil wel controleren of dit ook echt het geval is. Door uw identiteitsbewijs aan te leveren, kan de kredietverstrekker uw identiteit controleren. Zo weet de kredietverstrekker zeker dat de lening die u afsluit, op de juiste naam komt te staan. Kredietverstrekkers vragen dan ook een kopie van uw identiteitsbewijs om fraude te voorkomen.

Stel, het was niet noodzakelijk een kopie van uw identiteitsbewijs op te sturen bij het aanvragen van uw lening. Dan kan de kredietverstrekker niet controleren wie u bent. U kunt zomaar een andere naam opgeven bij het afsluiten van een krediet. Deze lening komt vervolgens op deze naam te staan. De persoon die deze naam wel draagt, krijgt dus ongewenst een lening. Hierdoor kan het dus ook voorkomen dat er ongewenst een lening op uw naam wordt gezet, door iemand die uw identiteit misbruikt.

Wat voor identiteitsbewijs opsturen?

U kunt een kopie van uw identiteitskaart of paspoort opsturen naar uw kredietverstrekker. Let op: kopieer niet alleen de voorzijde van uw identiteitskaart of paspoort, maar ook de achterzijde. Op de achterkant van uw identiteitsbewijs staan namelijk ook enkele controlegegevens. Deze gegevens heeft de kredietverstrekker ook nodig om uw aanvraag voor een lening goed te kunnen keuren.

Andere stukken die u moet aanleveren

Naast een kopie van uw identiteitsbewijs, moet u ook andere documenten aanleveren zoals de ondertekende offerte van uw lening, een kopie van een recente salarisstrook of uitkeringsspecificatie en een kopie van een recent bankafschrift. Heeft u al een of meerdere leningen op uw naam staan? Dan stuurt u ook een kopie maken van de afschriften van deze leningen mee.

Geld lenen als ambtenaar

Bent u ambtenaar en wilt u een lening afsluiten? Dan doet u dat tegen de laagste rente van Nederland bij Ambtenarenlening.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening