Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom moet ik mijn echtscheidingsconvenant aanleveren bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom moet ik mijn echtscheidingsconvenant aanleveren bij het afsluiten van een lening?

Bij het beoordelen van een leningaanvraag, kijkt de geldverstrekker naar uw inkomsten en verplichtingen. Een eventuele echtscheiding speelt daarin ook een rol. Heeft u alimentatieverplichtingen, voor uw ex-partner en/of uw kinderen, dan telt dat als maandelijkse verplichting mee. Dit heeft invloed op uw maximale leenbedrag.

Bent u gescheiden en wilt u een lening afsluiten, dan is het belangrijk dat de echtscheiding volledig is afgerond. Pas dan is duidelijk wat uw nieuwe financiƫle situatie is en kan een goede beoordeling worden gemaakt van uw leenmogelijkheden. Door het aanleveren van een kopie van het echtscheidingsconvenant, kan de bank beoordelen welke afspraken er zijn gemaakt met uw ex-partner en welke invloed die hebben op uw financiƫn.

U heeft een lening met uw ex-partner

Heeft u samen met uw ex-partner al een lening op uw naam staan, dan zijn er in het echtscheidingsconvenant afspraken gemaakt over de verdeling van die lening. Wat u ook afspreekt, voor de bank geldt dat zolang de lening nog op twee namen staat, u beide aansprakelijk bent voor het volledige bedrag. Voor het afsluiten van een nieuwe lening telt de bestaande lening daarom in zijn geheel mee voor uw maandelijkse lasten. Een nieuwe lening afsluiten wordt dan ook een stuk lastiger. U kunt er dan beter voor kiezen de bestaande lening te splitsen of af te lossen. Kiest u voor splitsen, dan bekijkt de kredietverstrekker wat u en uw ex-partner kunnen lenen en welke verdeling mogelijk is.

Lening oversluiten naar Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan komt u in aanmerking voor een lening van Ambtenarenlening. Als ambtenaar betaalt u de laagste rente van Nederland. U kunt ook uw huidige lening kosteloos oversluiten naar Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening