Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom moet ik mijn pensioenoverzicht aanleveren bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom moet ik mijn pensioenoverzicht aanleveren bij het afsluiten van een lening?

Als u een lening af wilt sluiten, vraagt de kredietverstrekker u bepaalde documenten aan te leveren. Naast de ondertekende offerte van de lening, gaat het onder andere om een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van een recent bankafschrift. Ook moet u altijd een overzicht van uw inkomsten aanleveren. Bent u met pensioen, dan vraagt de kredietverstrekker om een overzicht van uw pensioen.

Waarom uw pensioenoverzicht aanleveren?

Kredietverstrekkers vinden het belangrijk dat u verantwoord geld leent. Dit betekent dat u over voldoende financiƫle middelen beschikt om de lening die u afsluit, netjes terug te betalen. Als u niet meer werkt en een pensioenuitkering ontvangt, controleert de kredietverstrekker aan de hand van uw pensioenoverzicht of uw pensioeninkomen voldoende is om uw lening terug te betalen.

Geld lenen als u met pensioen bent is vaak lastiger dan wanneer u nog werkzaam bent. Dit heeft niets te maken met uw inkomen, want dat is bij pensioen juist heel stabiel. Wel kan uw leeftijd invloed hebben. Veel kredietverstrekkers hanteren een maximum leeftijd waarop u een lening kunt afsluiten. Daarboven krijgt u simpelweg geen krediet meer. Zij houden deze uiterste leeftijd aan, omdat u in staat moet zijn de lening op tijd terug te betalen. Welke leeftijd als grens geldt, verschilt per kredietverstrekker en ligt meestal rond de 70 jaar.

Geld lenen met andere pensioeninkomsten

Heeft u naast een werkgeverspensioen en AOW ook nog andere pensioenaanvullingen? Dan kunt u deze pensioeninkomsten laten meenemen in de berekening voor uw lening. Ontvangt u bijvoorbeeld een lijfrente, dan kunt u deze opgeven bij het berekenen van uw maximale krediet. Hierdoor kunt u een hogere lening krijgen.

Let op: extra pensioeninkomsten met een korte looptijd kunnen geweigerd worden bij de aanvraag van uw lening. Dit betekent dat deze niet meegenomen worden in de berekening van uw maximale lening.

Volledig overzicht op Mijnpensioenoverzicht.nl

De geldverstrekker wil graag uw volledige pensioenopbouw kunnen bekijken. Daarom vraagt Ambtenarenlening om een overzicht van Mijnpensioenoverzicht.nl. Hier vindt u niet alleen het bij uw werkgever opgebouwde pensioen, maar ook uw AOW-pensioen. Een overzicht van uw pensioenfonds zoals ABP of een Uniform Pensioen Overzicht (UPO) is daarom niet voldoende.

Let op: stuur een recent overzicht

Uw pensioenoverzicht mag maximaal twee maanden oud zijn. Alleen met een recente specificatie kan uw kredietverstrekker zien wat op dit moment uw pensioeninkomen is. Zorg er daarom voor dat de datum van het overzicht duidelijk leesbaar is.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening