Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom wil de bank bij een lening het bestedingsdoel weten?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom wil de bank bij een lening het bestedingsdoel weten?

Heeft u een nieuwe auto op het oog, gaat u verbouwen of wilt u een vakantiehuisje kopen? Er zijn heel veel redenen voor het afsluiten van een lening. Om uw aanvraag te kunnen beoordelen, vraagt de bank diverse stukken bij u op, zoals een recente loonstrook en een kopie van uw legitimatie. Wat de bank daarnaast ook wil weten, is waar u de lening voor wilt gebruiken.

Past de looptijd bij het leendoel?

Om u de juiste lening aan te kunnen bieden, vraagt de bank waar u het geld voor wilt gebruiken. Zo kan de bank aan de hand van het leendoel de looptijd van de lening erop afstemmen. Gaat u verbouwen, dan kan de bank u de maximale looptijd aanbieden. Gaat u voor een nieuwe auto, dan hanteren sommige banken een kortere maximale looptijd. Daarmee wil de bank voorkomen dat u de lening nog aan het terugbetalen bent als de auto al is afgeschreven.

Past de lening bij het bestedingsdoel?

Een andere reden dat de bank wil weten waar u de lening voor wilt afsluiten, is of het bestedingsdoel past bij de lening. Een persoonlijke lening is een vorm van consumptief krediet. Daarom mag het leendoel niet zakelijk zijn. Een persoonlijke lening is dan ook niet bedoeld voor een zakelijke investering.

Wat is het risico van het leendoel?

Tot slot geeft het bestedingsdoel de bank een beeld van het risico dat de bank met de lening loopt. Zo zijn banken vaak niet happig op een lening voor een vakantiehuisje in het buitenland. Geld dat naar het buitenland gaat, vinden zij een te groot risico.

Uw lening bij Ambtenarenlening

Heeft u ook een doel voor ogen waarvoor u een lening wilt afsluiten? Als ambtenaar of semiambtenaar betaalt u de laagste rente bij Ambtenarenlening. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening