Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarom wordt mijn private leasecontract geregistreerd bij BKR?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarom wordt mijn private leasecontract geregistreerd bij BKR?

Met het leasen van een auto via private lease, gaat u voor langere tijd een financiƫle verplichting aan. Ook als u het leasecontract tussendoor op zou zeggen, moet u vaak tot 50 procent van het verschuldigde restbedrag betalen. BKR ziet een leasemaatschappij daarom als een kredietverstrekker. Uw private leasecontract wordt daarom net als andere kredieten zoals een hypotheek, de mogelijkheid om rood te staan op uw bankrekening en het bezit van een credit card of telefoonabonnement met telefoon, bij BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd.

BKR en private lease

Over het algemeen heeft een leaseauto niets met uw BKR-registratie te maken. Maar leaset u een auto als particulier of zzp’er, dan kan dit grote invloed hebben op uw mogelijkheden om een lening of hypotheek af te sluiten. BKR registreert 65 procent van het leasebedrag als krediet. Bij de aanvraag van een hypotheek of lening kan uw leaseauto op dat moment een struikelblok vormen.

Private lease en verhuisplannen

Wilt u een auto gaan leasen en heeft u verhuisplannen? Dan is het slim na te gaan of private lease op dit moment verstandig is. Hoe meer verplichtingen u heeft, hoe minder er immers over blijft voor uw hypotheek. Een BKR-toetsing is onderdeel van de standaard procedure bij een hypotheekaanvraag. De hypotheekverstrekker neemt de betaalverplichting voor uw auto mee in de berekening van de hypotheekruimte. Hoeveel u nog mag lenen, bepaalt uw hypotheekverstrekker op basis van wettelijke richtlijnen voor verantwoorde kredietverstrekking. Door dit goed tegen elkaar af te wegen voor u het leasecontract tekent, voorkomt u dat uw droomhuis aan uw neus voorbij gaat.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening