Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Waarvoor kan ik geld lenen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Waarvoor kan ik geld lenen?

Er zijn talloze doelen waarvoor u geld kunt lenen. De meeste leningen worden afgesloten voor de aankoop van een nieuwe auto of de financiering van een verbouwing. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Mits uw financiële situatie het toelaat, kunt u bijna overal geld voor lenen.

Auto

Heeft u een nieuwe auto op het oog, maar heeft u niet genoeg geld om de aankoop te betalen, dan kunt ervoor kiezen de aankoop (gedeeltelijk) te financieren met een lening. Wel is het verstandig het koopcontract pas te tekenen als u een akkoord heeft voor de lening. Zo voorkomt u verplichtingen waar u niet aan kunt voldoen.

Heeft u al een auto en wilt u hier ook mee op vakantie, dan kunt u natuurlijk ook geld lenen voor de aanschaf van een caravan. Daarnaast wordt de camper ook steeds populairder als leendoel.

Woningverbetering

Wilt u uw badkamer of keuken vernieuwen of een uitbouw of andere verbouwing realiseren, dan gaat het vaak om serieuze bedragen die u niet altijd op uw rekening heeft staan. Een persoonlijke lening kan dan uitkomst bieden. Wat een persoonlijke lening voor woningverbetering extra aantrekkelijk maakt, is dat de rente aftrekbaar is voor de belasting.

Vakantiehuis / tweede woning

Heeft u een vakantiehuisje of tweede woning op het oog, dan kunt u ook daar een persoonlijke lening voor afsluiten. Hoewel de rente hoger is dan op een hypotheek, heeft u bij een persoonlijke lening geen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld de taxatie, notaris en advies. U sluit een lening af voor een vaste looptijd en rente en kunt snel over het geld beschikken. Bijkomend voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van een hypotheek is dat u de lening altijd boetevrij mag oversluiten en kosteloos (extra) mag aflossen.

Restschuld

Als u uw woning verkoopt voor een lager bedrag dan de hypotheek op de woning, heeft u te maken met een zogenaamde restschuld. De verkoop van de woning levert te weinig op om de hypotheek volledig af te lossen waardoor u met een schuld blijft zitten, de restschuld. U kunt deze schuld financieren met een persoonlijke lening. Sinds 1 januari 2018 is de rente op de financiering van een restschuld niet meer aftrekbaar voor de belasting. Heeft u de woning voor die tijd verkocht, dan kunt u de rente nog wel aftrekken.

Studie

Ook voor een studie of opleiding kunt u geld lenen. Maakt u daarmee ook nog eens kans op een betere baan, dan verdient de studie zich vanzelf ook weer terug.

Leningen samenvoegen

Heeft u meerdere leningen naast elkaar lopen, dan kunt u er voor kiezen deze samen te voegen in een nieuwe lening. Naast dat het uw financiën overzichtelijker maakt, is een hogere lening vaak voordeliger dan meerdere kleine leningen. Dat komt door de rentestaffels die banken hanteren. Hoe hoger de lening, hoe lager de rente. Met de nieuwe lening kunt u de oude leningen aflossen.

Lening oversluiten

Een andere veelgehoorde reden voor het lenen van geld is het oversluiten van een bestaande lening. Kunt u elders goedkoper lenen, dan is oversluiten een aantrekkelijke optie om op uw leenlasten te besparen. Oversluiten kan bovendien kosteloos en boetevrij.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar? Dan sluit u snel en voordelig een lening af bij Ambtenarenlening. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te zien wat uw mogelijkheden zijn.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening