Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat betekent de waarschuwing ‘Let op! Geld lenen kost geld’?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat betekent de waarschuwing ‘Let op! Geld lenen kost geld’?

Sinds 2009 zijn aanbieders van consumptief krediet verplicht bij al hun uitingen de tekst ‘Let op! Geld lenen kost geld’ te plaatsen. Hiermee wil de Autoriteit Financiële Markten (AFM) consumenten waarschuwen dat geld lenen altijd meer kost dan alleen het leenbedrag. De tekst ‘Let op! Geld lenen kost geld’, moet mensen bewust maken van de kosten en risico’s die aan geld lenen verbonden zijn en voorkomen dat ze onnodig hoge leenverplichtingen aangaan en in de financiële problemen komen.

Het is mooi dat u de mogelijkheid heeft om geld te lenen als u niet uitkomt met uw eigen middelen en zo toch uw dromen kunt realiseren. Tegelijkertijd is het goed om te beseffen dat het geleende geld op zeker moment ook terugbetaald moet worden, met rente. De zin ‘Let op! Geld lenen kost geld’ is daarmee een waarschuwing en tegelijkertijd bedoeld om u bewust te maken van de gevolgen als u een lening aangaat.

Geld lenen betekent rente betalen

Voor het beschikbaar stellen van geld vraagt de bank rente. Leent u 10.000 euro, dan moet u gedurende de looptijd meer betalen dan alleen dit bedrag. Ook al biedt de bank u een aantrekkelijke rente, u betaalt altijd meer dan het bedrag dat u geleend heeft. Zeker als de lening een langere looptijd heeft, kunnen de kosten aardig oplopen. Hoe eerder u de lening heeft afgelost, hoe minder rente u immers in totaal betaalt. Wat de lening u precies kost hangt af van de rente, de looptijd en het leenbedrag.

Naast de waarschuwing via de tekst ‘Let op! Geld lenen kost geld’, stelt de AFM strenge eisen waar banken aan moeten voldoen voordat zij u een lening mogen verstrekken. Hiermee wordt voorkomen dat u onverantwoorde verplichtingen aangaat.

Iedere lening wordt geregistreerd bij BKR. Kunt u de lening niet of niet op tijd terugbetalen, dan krijgt u een negatieve notering bij BKR en wordt het afsluiten van een nieuwe lening of hypotheek erg lastig. Ook heeft iedere lening invloed op de leencapaciteit om in de toekomst een nieuwe lening af te sluiten. Het is dan ook verstandig na te gaan of een lening de beste oplossing is voor de behoefte die u heeft. Heeft u spaargeld dat u voorlopig niet nodig heeft, dan kan het verstandiger zijn uw spaargeld aan te spreken voor uw geplande aankoop.

Geld lenen tegen de laagste rente

Wilt u een lening afsluiten, doe dit dan altijd bij een betrouwbare partij. Als ambtenaar leent u altijd tegen de scherpste rente van Nederland bij Ambtenarenlening. Zo wordt geld lenen nooit duurder dan nodig is. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening