Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan afgesproken in het leasecontract?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan afgesproken in het leasecontract?

Het is verstandig vooraf goed te bedenken hoeveel kilometer u met uw private leaseauto denkt te gaan rijden. Rijdt u veel minder, dan betaalt u eigenlijk te veel. Rijdt u juist meer, dan kunnen de kosten achteraf flink tegenvallen.

In het leasecontract spreekt u af hoeveel kilometer u kunt rijden binnen de leaseprijs. Uw maandtermijn is op dit aantal kilometers gebaseerd. Door een verhuizing of nieuwe baan, kan het aantal kilometers dat u maandelijks rijdt zomaar veranderen. Houd daarom goed bij of u nog voldoende kilometers heeft.

De leasemaatschappij houdt meestal jaarlijks de kilometerstand bij. Heeft u meer dan de afgesproken kilometers gereden, dan betaalt u per meerkilometer een bedrag extra. Deze kilometers zijn duurder dan de kilometers binnen uw contract. Hoe veel u betaalt, vindt u terug in uw leasecontract/algemene voorwaarden. Jaarlijks en aan het einde van het leasecontract worden de kilometers afgerekend.

Langdurig meer kilometers

Rijdt u langere tijd meer kilometers dan afgesproken in uw leasecontract, bijvoorbeeld door een verhuizing of een nieuwe werkgever, dan kan het verstandig zijn uw kilometerbundel te verhogen. Dit is vaak voordeliger dan de meer gereden kilometers te betalen tegen de kilometermeerprijs. De leasemaatschappij mag een voorschot aan u berekenen als blijkt dat u na een jaar veel meerkilometers moet afrekenen. Dit betaalt u dan boven op het termijnbedrag.

Minder kilometers

Rijdt u juist minder kilometers dan binnen het leasecontract mogelijk is, dan kan het zijn dat u eigenlijk te veel betaalt. Uw leasemaatschappij is namelijk niet verplicht deze kilometers aan u terug te betalen. Check daarom goed in de algemene voorwaarden van de leasemaatschappij of u overgebleven kilometers vergoed krijgt.

Gemiddeld aantal kilometers binnen de afspraak

Aan het einde van het leasecontract wordt een afrekening van de kilometers gemaakt. Als u over een of meerdere jaren een rekening heeft gehad voor meer kilometers, maar in andere jaren minder heeft gereden dan afgesproken, kan het zijn dat u gemiddeld gezien binnen de afgesproken kilometers bent gebleven. In dat geval worden kosten voor de meerkilometers aan u terugbetaald.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening