Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat gebeurt er met mijn BKR-notering als ik mijn lening vroegtijdig aflos?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat gebeurt er met mijn BKR-notering als ik mijn lening vroegtijdig aflos?

Zodra u een lening afsluit, wordt deze geregistreerd bij Bureau Kredietregistratie (BKR). Zolang uw lening loopt, is deze bij BKR bekend.

Lening nog 5 jaar geregistreerd

Heeft u de lening afgelost en heeft uw kredietverstrekker de leenovereenkomst beƫindigd, dan blijven de gegevens van de lening nog 5 jaar bij BKR geregistreerd staan. U heeft dan weliswaar geen lening meer, maar banken kunnen zo wel zien dat u eerder een lening gehad heeft. Heeft u altijd op tijd betaald, dan werkt dat in uw voordeel, omdat de bank hieraan kan zien dat u netjes aan uw verplichtingen voldoet. Dat verkleint het risico voor de bank bij het afsluiten van een nieuw krediet. De bank kan u hiervoor belonen met een lagere rente.

Heeft u wel betalingsachterstanden gehad, dan blijven ook die nog 5 jaar zichtbaar, ook als u ze inmiddels netjes heeft ingelost. Daarmee wordt voorkomen dat u bij de aanvraag van een nieuwe lening (opnieuw) in de problemen kunt komen. Die kans is namelijk groter bij iemand die eerder betalingsproblemen heeft gehad, dan bij iemand die altijd netjes op tijd betaalt.

Na 5 jaar wordt uw lening uit uw kredietoverzicht bij BKR verwijderd.

Goede betalers betalen de laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan is de kans groot dat u een goede betaler bent. Ambtenaren hebben gemiddeld namelijk vele malen minder betalingsachterstand dan andere leners. Als (semi)ambtenaar komt u daarom in aanmerking voor de laagste rente op een persoonlijke lening bij Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening