Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat gebeurt er met mijn doorlopend krediet als ik geen geld meer kan opnemen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat gebeurt er met mijn doorlopend krediet als ik geen geld meer kan opnemen?

Banken gestopt met doorlopend krediet

Sinds 1 maart 2022 zijn banken gestopt met het aanbieden van doorlopende kredieten. Ook zeggen sommige banken bestaande kredieten op of blokkeren deze. Dat heeft te maken met de in 2020 aangescherpte leennormen waar banken zich aan te houden hebben. Banken moeten zorgen dat het doel waar u het krediet voor wilt gebruiken aansluit bij de kredietvorm. Omdat de rente op een doorlopend krediet variabel is en u steeds opnieuw bedragen kunt opnemen, kunt u in de problemen komen als de rente stijgt of als u afgeloste bedragen weer wilt opnemen op het moment dat het in uw financiële situatie niet verantwoord is. Doorlopende kredieten bieden dus flexibiliteit, maar ook steeds meer financiële onzekerheid.

Doorlopend krediet kosteloos oversluiten naar persoonlijke lening

Kunt u geen geld meer van uw doorlopend krediet opnemen, dan is uw krediet mogelijk door de bank geblokkeerd. Een vervelende situatie als u geld nodig heeft. Het krediet blijft bestaan totdat u het volledig heeft afgelost. U betaalt dus nog steeds rente en aflossing. Omdat de rente schommelt, is dat onnodig duur. Het goede nieuws is dat u uw doorlopend krediet kosteloos kunt oversluiten naar een goedkopere persoonlijke lening, mits uw financiële situatie het toelaat.

Persoonlijke lening is goedkoper

De variabele rente op een doorlopend krediet ligt hoger dan de vaste rente op een persoonlijke lening. Naast de rente is het grote verschil tussen een doorlopend krediet en persoonlijke lening dat u bij een persoonlijke lening het leenbedrag in een keer op uw rekening gestort krijgt en vervolgens begint met aflossen. U kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. U weet daardoor wel precies wat u de komende jaren betaalt en wanneer u van de lening af bent. Dat geeft financiële zekerheid en rust.

Het is daarom verstandig uw (geblokkeerde) doorlopend krediet met variabele rente over te sluiten naar een persoonlijke lening met een vaste lage rente. Oversluiten kost niets, maar u lost er wel voordeliger uw doorlopend krediet mee af en u heeft de lening op de einddatum volledig terugbetaald.

Oversluiten naar Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of werken u en/of uw partner in de publieke sector, dan sluit u uw doorlopend krediet voordelig over naar Ambtenarenlening. Als ambtenaar leent u bij Ambtenarenlening namelijk tegen de laagste rente van Nederland. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan om te zien wat er mogelijk is.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening